Ostrzegam. Wyjątkowo nierzetelna usługa. Nadana, opłacona przesyłka w ogóle nie została dostarczona. Kurier nawet nie podjął próby - byłam obecna pod adresem cały dzień. Kurier przyznał się, że dosta... See more
See what reviewers are saying
Omijać szerokim łukiem. Pobierają opłatę 20pln za doręczenie do 12-tej Paczka nie została doręczona Po interwencji dotarła po czasie Reklamacja pomimo oczywistego nie wywiązania się z umow... See more
Dzisiaj podjechał kurier pod dom, żona do niego wychodzi (bo go zauważyła, nie żeby zadzwonił na dzwonek czy telefon!), a ten odjeżdża. Woła go, on nic. Paczkę wrzucił wcześniej przez płot. Tak po p... See more
Już nie liczę że paczka kiedykolwiek dotrze do moich drzwi. Z góry zakładam że odbiorę swoją paczkę na poczcie głównej w Chorzowie (odbieram stamtąd już chyba z 5 paczkę - za każdym razem kurier nawet... See more
No history of asking for reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Najgorsza firma jaka istnieje
Najgorsza firma jaka istnieje, kurier dzwonił mowil, ze bedzie paczka, następnego dnia, niestety nie bylo jak próbowałam zadzwonić telefon byl wylaczony, paczka miala byc w ciagu 24h nie zostala dostarczona nigdy, wrocila sporo tematów do sklepu a bylo zapłacone za usługę do domu. Nigdy nie bierzcie tej firmy. Masakra, ze cos takiego może istnieć.
Tragedia
Tragedia. Przesyłka nadana we wtorek, w środę gdzieś tam przeładowana i cisza. W czwartek święto, to pewnie znając ich żółwie tempo przesyłkę otrzymam w poniedziałek. Dno totalne i reszta muł w najczystszej postaci. Z Chin przesyłki docierają do mnie szybciej. Tutaj wybrał mi system tego dziadowskiego pocztexa. Na drugi raz będę mądrzejszy. Nigdy więcej poczty polskiej itp.
Jestem kolejną ofiarą nieudolności…
Jestem kolejną ofiarą nieudolności poczty polskiej. Tworzą automaty paczkowe nie mając o tym pojęcia i nie dając ludziom solidnego wsparcia w razie problemu. Nie każdy kto zamawia paczki ma możliwość odbioru ich w godzinach pracy infolinii czyli 8-20 gdzie infolinia od 19:48 juz nie pracuje...
kurier pobraniowy zamówiony 26 maja…
kurier pobraniowy zamówiony 26 maja miał być na 27 maja jest 29 maja dzwonię do nich mówią że dziś będzie nie było dzwonię po godzinie 15 mówią że wyślą ponaglenie i zapytają dlaczego taka sytuacja się wydarzyła no sorry nie mam czasu na załatwianie waszego burdelu w śmiesznej firmie już zamówiłem innego kuriera lepszego który wiem że zawsze dowozi paczki na czas koloru żółtego 👍
Tak archaiczna firma zajmuje się czymś…
Tak archaiczna firma zajmuje się czymś tak nowym jak paczkomaty to nie mogło wyjść dobrze wy powinniście jeszcze gołębie wysyłać.
Infolinia tylko do 20:00 paczkomat nie odbiera paczki i mogę kwitnąć do rana
Infolinia nie odbiera
Infolinia nie odbiera . Kurier wyłączył telefon przed dostawą a później wpisuje że nie mógł dostarczyć i po włączeniu nie odbiera . Omijać jak najdalej
Tylko jedna próba dostarczenia paczki
Tylko jedna próba dostarczenia paczki. Paczka zostawiona do odbioru na poczcie 2,5km od domu mimo, że jest bliższa zaraz koło domu
Najgorszy kurier na świecie
Najgorszy kurier na świecie. Rejon Pobierowo-Gryfice gorzej niż dramat. Oszukują na każdym kroku jeśli chodzi o dostępności dostawy. Oszukują o niedostępności odbiorcy jeśli możliwość pozostawienia paczki jest 24h na ochronie przy wjazdowej bramie. Oszuści i partacze obsługi.
Najgorsza firmą jaką może być
Najgorsza firmą jaką może być, rano otrzymałam informację, że dzisiaj zostanie dostarczona przesyłka a tymczasem następnego dnia dowiaduje się że została awizowana. Dodam tylko, że przesyłka zamówiona do budynku biurowego z recepcja na dole czynna od 8-20. KPINA
Pocztex nigdy więcej.
W SMSie brak informacji w jakich godzinach będzie kurier, brak telefonu do kuriera. Czekałam od rana do godz.17tej. Kurier zadzwonił o 18:15, ale nie było mnie już w domu.Kurier opryskliwy, nie proponuje drugiej próby dostarczenia.Paczkę zostawił na poczcie. Paczka szła bardzo długo. Nigdy więcej nie wybiorę tej firmy. Nie szanują klienta. Nie polecam.
Odradzam tą firmę
Odradzam tą firmę. Dostałem wczoraj SMS, że będzie mi w tym dniu dostarczona przesyłka. Straciłem cały dzień i nic, kurier nie raczył się pojawić, tylko awizował paczkę na poczcie. Nigdy więcej nie skorzystam z pocztexu i wszystkim będę odradzał. Totalne dno.
Śmieszna firemka utrzymywana z pieniędzy podatników
1 gwiazdka to za dużo. Nie było pełnego adresu doręczenia to kurier nie dostarczył. Jakbyśmy żyli w średniowieczu i nikt nie miał telefonu komórkowego. Nie polecam, szkoda czasu. InPost już dawno to zatłukł, tylko rząd pcha w tego trupa kasę z naszych podatków.
Nie polecam.kurier powinien 2 razy…
Nie polecam.kurier powinien 2 razy próbować dostarczyć paczkę. Po pierwszej próbie awizowal na pocztę zlokalizowana o 5 km od domu, pomimo że najbliższą placówka znajduje się o 50m od miejsca dostarczenia. Nie ma kontaktu telefonicznego z kurierem. Wolałbym skorzystać z paczkomatu znajdującego się bliżej domu z innej firmy. Nigdy więcej!!!!
firma do likwidacji
Pocztex wzorem poczty pl powinna zakończyć działalność. Cały dzień oczekiwania i kurier wystawia on line awizo do wizyty na poczcie. Poczta otwarta od 14 rzesza emerytów z irracjanolnymi wpłatami średnio 40 minut kolejka i bez pewności że paczka nie zaginęła - taki przypadek też u nich przerabiałem. Z daleka od takich pseudo firm
Najgorszy z możliwych kurierów!!!
Najgorszy z możliwych kurierów!!!! Nie odbiera telefonów, a jak mu się nie chce to zanosi paczkę na pocztę. Na pocztę ul.Powstańców Śląskich 10 nie sposób się dodzwonic , zreszta ich listonosz tez wrzuca po 4 avizo do skrzynki. Bezczelna firma w której nikt nie pracuje a reklamacje , bezskuteczne składałam już wiele razy. W zasadzie powinno się z nimi iść do sądu.
Zawsze dramat
Zawsze dramat, kurierzy upychają paczki do skrzynek na listy bo nie chce im się wjeżdżać windą na 3 piętro. Po upomnieniu że to jest usługa do rąk własnych obrażają się, grożą pozostawianiem paczek na poczcie i przy kolejnych dostawach robią pod górkę. Paczki rozwozi zupełnie inny człowiek niż ten który jest wymieniony w SMS. Można wnioskować, że paczki pomaga rozwozić osobą nieuprawniona/trzecia. W przypadku awizo nie da się odebrać paczki z poczty tego samego dnia gdyż procedura dostawy do placówki trwa…
Dramat
Wszystkiego co ludzie piszą w opini jest prawdą!!! Kurier zamiast zadzwonić odesłał paczkę i poeiedzisl ze ma za duzo pracy zeby dzwonić. Nie polecam.
Niedostarczają przesyłek i OD RAZU zawracją je z powrotem do nadawcy
Najgorszy kurier jaki istnieje! Zamówiłam przesyłkę ze sklepu piłkarskiego z Hiszpanii i gdybym wiedziała, że współpracują z POCZTEX24 nigdy bym nic stamtąd nie zamówiła! Paczka szła przez pół Europy i doszła do Wrocławia a tutaj nawet nie pofatygowali się jej doręczyć. Wstyd! Żadnej próby kontaktu, sms, nic... Na stronie ze śledzeniem paczki niby była próba doręczenia z rana ale oczywiście nic takiego nie miało miejsca więc paczka wróciła na magazyn. Skontaktowałam się od razu z infolinią i niby mieli ponownie przekierować paczkę do mnie jeszcze tego samego dnia, natomiast nic takiego się nie wydarzyło, kolejnego dnia było to samo. Zawrócili sobie po prostu paczkę z powrotem do sklepu. Nie rozumiem dlaczego nie zostawili jej nawet na poczcie. Pani na infolinii twierdziła, że niby mógł być zły adres na paczce i ktoś mógł odmówić przyjęcia paczki co jest kłamstwem, którego pewnie używają notorycznie jako ostateczność w obronie. Przypominam, że kurier nie zadzwonił, nie było sms-a, awizo, żadnej próby doręczenia paczki. Nie mówię już nawet o tym, że specjalnie wzięłam dzień wolny i czekałam na przesyłkę. Jest to dla mnie niepojęte jak można się tak zachować. Narazili mnie tylko na stres bo potrzebowałam tej przesyłki przed wyjazdem i musiałam na szybko wymyślić alternatywne rozwiązanie.
Tragedia
Tragedia. Wysłanie potwierdzenia, że przesyłka została dostarczona. Oczywiście nikogo nie było. Brak numeru do kuriera. Dopiero interwencja przez infolinię, gdzie przyjmują zgłoszenie "do wyjaśnienia" pomogła i paczka w końcu faktycznie została dostarczona. Plus za finalnie pozytywne zakończenie sprawy.
Brak kontaktu z kurierem
Brak kontaktu z kurierem, (nie odbiera tel) paczka za pobraniem na adres zamieszkania, przekierowana na pocztę, bez żadnego ustalenia z odbiorca, nie polecam
The Trustpilot Experience
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.