pocztex.pl Reviews

1,046
TrustScore 1 out of 5

1.2

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Ostrzegam. Wyjątkowo nierzetelna usługa. Nadana, opłacona przesyłka w ogóle nie została dostarczona. Kurier nawet nie podjął próby - byłam obecna pod adresem cały dzień. Kurier przyznał się, że dosta... See more

Rated 1 out of 5 stars

Omijać szerokim łukiem. Pobierają opłatę 20pln za doręczenie do 12-tej Paczka nie została doręczona Po interwencji dotarła po czasie Reklamacja pomimo oczywistego nie wywiązania się z umow... See more

Rated 1 out of 5 stars

Dzisiaj podjechał kurier pod dom, żona do niego wychodzi (bo go zauważyła, nie żeby zadzwonił na dzwonek czy telefon!), a ten odjeżdża. Woła go, on nic. Paczkę wrzucił wcześniej przez płot. Tak po p... See more

Rated 1 out of 5 stars

Już nie liczę że paczka kiedykolwiek dotrze do moich drzwi. Z góry zakładam że odbiorę swoją paczkę na poczcie głównej w Chorzowie (odbieram stamtąd już chyba z 5 paczkę - za każdym razem kurier nawet... See more

Bad

TrustScore 1 out of 5

1K reviews

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

(1,046)

214 reviews in the last 12 months

Write a review

Tylko nie POCZTEX

To już trzecia paczka, z którą jest problem. Jedna ,,dostarczona,, nie wiadomo gdzie. Okazało się po długich poszukiwaniach, że jest do odbioru na poczcie. Druga nie doręczona, bo nie zastał odbiorcy, co nie było zgodne z prawdą, cały czas ktoś był w domu. Kurierowi nie chciało się podjechać i też przekierował do odbioru na pocztę. Trzecia przybyła do magazynu i tkwi tam od tygodnia do dnia dzisiejszego. Opłaty za doręczenie pod wskazany adres, a w rezultacie nerwy i poszukiwanie przesyłek.
Nigdy więcej nie zamówię paczki przez tą firmę.
Nie polecam takiego nierzetelnego przewoźnika.

July 13, 2026

Dziady nieuczciwe.

Po raz kolejny pocztex to po prostu dziadostwo i nieuczciwa "firma". Kurier w ogóle nawet nie próbował dostarczyć paczki tylko od razu zawiózł na pocztę gdzie mogę sobie odebrać sam. Nieuczciwie biorą pieniądze za nic. SKANDAL.

July 6, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Nie polecam tej firmy kant i oszust…

Nie polecam tej firmy kant i oszust dwie paczki nie dotarły a dostałem powiadomienie ze przesyłki zostały dostarczone dzwoniłem na infolinię i powiedzieli żeby po 30 dniach złożyć reklamację to są jakie zarty

July 3, 2026

Pocztex zlodzieje!!!

Pocztex zlodzieje!!!! Wyslalam z UK do rodzicow w Polsce mala paczke/duzy list o wartosc £50 uzylam Royal Mail. Oplacilam przesyke tu w UK £20 a firma pocztex wymusila od mioch rodzicow kolejna oplate w wysokosci £150zl !!!!! Nie rozumiem za co????Bardzo bym chciala uslyszec skad ta dodatkowa oplata.

July 4, 2026

Nieuczciwi kurierzy Poczty Polskiej

Kilkakrotnie otrzymałam informację o nieudanej próbie dostarczenia przesyłki. Poświęciłam kilka dni, aby czekać na przesyłkę. Bezskutecznie. Odradzam dostawę przez Pocztex. Wielokrotnie też moje zamówienia zginęły, nie zostały dostarczone w ogóle. Kurierzy nie kontaktują się wcale telefonicznie z odbiorcą. To są kpiny.

July 6, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Wszystkie firmy kurierskie próbują…

Wszystkie firmy kurierskie próbują dostarczyć przesyłkę 3 razy a pocztex raz na poczcie trudno się cokolwiek dowiedzieć i próbują na siłę coś sprzedać napoje i takie tam wynalazki,to powinien być zaklad pracy chronionej,totalne dno.

July 1, 2026

Ta firma to żart!

Paczka od trzech dni znajduje się w pocztexowej próźni. Zero kontaktu, zero aktualizacji, a na infolinię nie da się dodzwonić. Oby Pocztex w końcu padł, bo utknęli w czasach kamienia łupanego.

June 26, 2026

Tragedia

Tragedia. Zamówiłam kuriera Pocztex po odbiór paczki do nadania. Skoro mają taką usługę to z niej skorzystam. Przez dwa dni nie raczył pojechać po paczkę pomimo moich ponagleń. Ostatecznie anulowała usługę. Poczta i ich kurierzy to dalekie średniowiecze.

June 15, 2026

Kurier to jakiś idiota

Kurier to jakiś idiota . Wmawia mi że dzwonił do mnie z paczką a nie miałem nawet żadnego połączenia , nawet nie raczył podjechać pod dom tylko odrazu paczkę przekazał na pocztę . Płacze 35 zł za dostawę i muszę jechać 5 km dalej sam sobie odebrać paczkę żenada . Nie polecam i odmawiam usług pocztex

June 17, 2026

niedoreczanie paczek

ja sie chyba nigdy paczki nie doczekam XDDDD ci kurierzy to takie leniwe szm... nawet sie nie staraja paczek doreczac xd

June 16, 2026

Zapłaciłem za dostawę kurierem

Zapłaciłem za dostawę kurierem. Czekam pod wskazanym adresem. W międzyczasie kurier InPostu dostarczył inną paczkę. O 15-30 dostaję SMS-a że paczka czeka w punkcie pocztowym. Bezczelność. Pytanie za co biorą opłaty ?

June 12, 2026

Pocztex to relikt przeszłości

Pocztex to relikt przeszłości. Status mojej przesyłki od 3 dni się nie zmienia, teraz muszę doliczyć weekend. Nie potrafią zrozumieć prostych zasad działania rynku... jeżeli klient nie jest na pierwszym miejscu, to musi to upaść. Zapomnieli, że to niej Poczta Polska i konkurencja już dawno zdominowała rynek (całe szczęście)

June 12, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Kurier jeździ do 20.00 poczta czynna do…

Kurier jeździ do 20.00 poczta czynna do 18.00. O 18.20 dodzwoniłem się do konsultanta i już awizo jakby kurier czekał aż zamkną pocztę żeby zostawić paczki i iść do domu a nie rozwozić.A o 12.20 dostałem informację że dzisiaj dostanę paczkę więc czekałem. To jakaś kpina. Nigdy więcej.

June 11, 2026

Porażka

Paczka miała być dostarczona wczoraj ale oczywiście siedząc w domu cały dzień czekając na dostarczenie przesyłki otrzymałam informację od nadawcy że paczka jest do odebrania na poczcie. kurierzy pocztextu chyba muszą być niewidzialni bo nie ma innej opcji że go wczoraj nie widziałam a niby była próba dostawy paczki. Co za nieporozumienie!

June 10, 2026

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look