BBQtime.nl Reviews 29

TrustScore 3 out of 5

3.0

See what reviewers are saying

Rated 3 out of 5 stars

Rated 5 out of 5 stars

Wij zijn zeer te spreken over BBQtime.nl Onze sfeer kachel van 1 jaar oud werkte niet meer. Na het melden via mail van dit probleem in het weekend hadden we maandag al een reactie dat de kachel gerep... See more

Company replied

Company details

1. Grill Store

Written by the company

Wij zijn BBQtime.nl 7 jaar begonnen uit een passie voor gezelligheid en lopen warm voor alles wat heet wordt! Wij bieden een handmatig gecureerd en uniek assortiment op het gebied van BBQ, outdoor cooking en verwarming. En bieden altijd persoonlijke service en advies uit eigen ervaring. Zo onderscheiden wij ons van de meute, want ook een barbecue kopen moet gewoon gezellig zijn, daar geloven we heilig in. Toffe artikelen om elke dag herinneringen voor het leven te maken. Because everyday it’s time to BBQ!

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 4 out of 5 stars

Topp

Hebben het probleem heel goed opgelost bedankt voor de goede service

December 22, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Waarschuwing: Onacceptabele Service en Productkwaliteit - BBQTime en Masterbuilt

Ik voel me genoodzaakt een review te plaatsen over mijn recente ervaring met de aankoop van een Masterbuilt BBQ via BBQTime.nl. De service en de kwaliteit van het product zijn ronduit teleurstellend en onacceptabel.

Na slechts ongeveer 20 keer gebruik in twee zomers, vertoont mijn Masterbuilt BBQ extreme roestvorming, is de trechter ('funnel') kromgetrokken als de Toren van Pisa, en zit de regelschuif zo vast dat ik een rubberen hamer moet gebruiken om hem te bedienen. Dit zijn overduidelijke functionele defecten die het product onbruikbaar maken. Daarbij is zelfs de bijbehorende beschermhoes al gescheurd en onbruikbaar, wat de algehele lage kwaliteit van de accessoires bevestigt.

Het meest frustrerende is de afhandeling van de klacht. BBQTime.nl schuift als verkoper de verantwoordelijkheid af op de Amerikaanse producent, Masterbuilt, zonder enige bewijslast te leveren voor hun claims. Masterbuilt, op zijn beurt, blijft de schuld bij mij als klant leggen, ondanks gedetailleerde uitleg en foto's van mijn zorgvuldige opslag in een droge, verwarmde garage.

Masterbuilt beweert zelfs dat de roest op "onverwachte plekken" zit en dat dit duidt op "blootstelling aan water". Dit is absurd. Ik heb herhaaldelijk uitgelegd (met ondersteuning van externe bronnen) dat roest onder de coating kan ontstaan door condensatie als gevolg van temperatuurverschillen na gebruik, zelfs in een droge omgeving. Het feit dat zij zelf de roest op deze "onverwachte plekken" zien, bevestigt juist een gebrek in hun eigen coating of materiaal, en geen gebrek aan onderhoud van mijn kant. Toch blijven ze deze cruciale informatie ontwijken en vasthouden aan hun ongefundeerde beweringen.

De communicatie is inconsistent (ook qua taal) en het hele proces ademt een poging om service te ontzeggen. Mijn rechten als EU-consument, die stellen dat een product deugdelijk moet zijn en een redelijke levensduur moet hebben, worden volledig genegeerd. Een product van deze prijsklasse hoort simpelweg niet zo snel te bezwijken.

Kortom: ik heb te maken met een ondeugdelijk product en een klantenservice die de verantwoordelijkheid afschuift, bewijzen negeert en de klant blijft beschuldigen. Dit is een voorbeeld van "crap service" en ik raad iedereen aan om hier rekening mee te houden bij een aankoop.

May 28, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Bestel nooit bij deze bedrijf !

Bestel nooit bij deze bedrijf !
Ik heb een sfeerhaard besteld
Vervolgens word het sfeerhaard voor de deur gegooid en Mijn handtekening word gefraudeerd. Na weken bellen word mijn gezegd dat het diefstal is en dat ik aangifte moet doen. Omdat het sfeerhaard voor mijn voordeur word gestolen.
Let op bestel niks bij deze bedrijf
Ze wimpelen je af en zeggen doe aangifte.
Ik ben nu 400 euro lichter en ik heb geen sfeerhaard en ze kunnen niks voor mij betekenen..

een gewaarschuwd mens telt voor twee !

February 6, 2025

Beste Karina,

Bedankt voor je beoordeling!

In ons contact hebben wij aangegeven een nieuwe haard te willen versturen omdat je aangeeft dat je niets hebt ontvangen, al weiger je het ontvangst van een nieuwe haard.

In de loop van ons contact heb je een video gestuurd waarin werd bevestigd dat de haard bij je is bezorgd, al is dit niet de juiste manier van bezorgen geweest. Doordat de chauffeur bij geen aanwezigheid aftekent word dit kennelijk gezien als fraude.

Omdat de zending door eigen zeggen is ontvreemd moet hierom inderdaad aangifte voor diefstal worden gedaan.

Onze vervoerder wil helaas niets vergoeden als er een bevestiging (in beeld) is van bezorgen, maar het artikel niet is ontvangen, dit word o.a. tegengewerkt doordat er geen beelden zijn dat de zending is ontvreemd.

Zoals eerder aangegeven willen wij uit coulance een nieuw artikel opsturen, enkel eis je een terugbetaling.

Omdat wij een half verhaal toegestuurd krijgen zonder het volledige beeld, met tevens wel een bezorg bevestiging kunnen wij jammer genoeg niets meer voor je betekenen.

Wij zijn zeer te spreken over BBQtime.nl

Wij zijn zeer te spreken over BBQtime.nl
Onze sfeer kachel van 1 jaar oud werkte niet meer. Na het melden via mail van dit probleem in het weekend hadden we maandag al een reactie dat de kachel gerepareerd kon worden en wij hem konden opsturen. Waarschijnlijk een printplaatje wat stuk zou zijn. BBQtime gebeld en gevraagd of wij het printplaatje ook zelf kunnen vervangen als ze dat op willen sturen. Binnen een dag het printplaatje ontvangen en met telefonische support wat zeer deskundig was mij ( een man met 2 linkerhanden ) de kachel weer aan de praat laten krijgen. Complimenten aan Matthijs en zijn team.

December 5, 2024

Hey Dick,

Bedankt voor je positieve review!
Heel fijn om te horen dat wij je goed hebben kunnen helpen met de reparatie.

Wij wensen je nog veel plezier met de kachel!

BBQtime

Rated 3 out of 5 stars

Char Griller traditional…

Onlangs een Char Griller traditional aangekocht bij BBQtime.nl. Service was op zich goed. Alleen werd de grill niet geleverd zoals in de beschrijving. In de beschrijving stond dat de grill voorzien zou zijn met porcelain coating en dit was gewoon gietstaal.
Ondanks de grill eenmalig werd getest kon BBQtime.nl niets meer doen dan me doorverwijzen naar de fabrikant zonder een verder voorstel of compensatie te regelen. Verder geen problemen met het product ondervonden.

August 14, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Enorme teleurstelling --> NIET KOPEN!

Enorme teleurstelling --> NIET KOPEN!
Ik heb reeds enorm veel ervaring met barbeques en heb zelf verschillende modellen. Na deze te kopen en ze de eerste keer uit te proberen, was ik enorm teleurgesteld. De verfcoating kwam boven en onder overal los en er kwamen overal blazen. Ik gebruik altijd een kolenstarter om alles rustig op temperatuur te brengen, maar zelfs na een uur bleven er overal blazen komen als alles goed vertrokken was. Na een gesprek op WhatsApp schoof deze persoon alles in mijn schoenen alsof het mijn fout was! Een regelrechte schande en enorm onprofessioneel!
Denk maar drie keer na voor u hier een barbecue aankoopt, want zelfs na deze klacht in te dienen en reeds drie weken te wachten op een antwoord, denk ik dat ze veel werk hebben met klachten!
Mijn bbq van de action die ik mee neem voor te vissen pelt gelukkig niet af, had misschien beter een aantal van deze gekocht in de plaats .....

Antwoord op hun reactie ---> een bbq starter is niet voor niks ontworpen eh achterlijke gasten !!! Waarom lukt dat wel in al mijn andere rook bbq's voor mijn vissen en andere soorten !

June 15, 2024

Bedankt voor je review!
Helaas zijn wij afhankelijk van de conclusie die een leverancier trekt op basis van een garantieclaim. Jammers genoeg heb je dit antwoord nog niet willen afwachten, wat zoals aangegeven even kan duren door drukte bij ons leverancier.

Nu gaf je inderdaad zelf aan de Smoker te ontsteken met een BBQ-starter. Dit is alles behalve rustig opstoken, de kolen of briketten in de starter zijn namelijk volledig ontstoken. Hierdoor zal er direct een hoge temperatuur in de barbecue komen waardoor de lak niet kan wennen aan de hitte. Hierdoor zal het metaal, zoals aangegeven, de lak afstoten.

Zodra wij een antwoord hebben ontvangen, zoals aangegeven in ons mailcontact, houden wij je op de hoogte.

Groet, BBQtime.nl

Prima Maatwerk

Ik heb een eigengemaakte smoker en was op zoek naar een passende buitenhoes. één mailtje was voldoende om het juiste product te kiezen. Na levering had ik nog een aanvullende vraag, en kreeg in de avond nog antwoord.
Zeer goede service. Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Bravo!

April 16, 2024

Nette service

Ze hadden problemen met de leveringen gehad, maar na whatsapp contact zeer vlot alles geregeld! Kamado werdt geleverd en hielpen mee hem naar binnen te krijgen. Het na geleverde starters pakket is ook echt een mooie aansluiter op de kamado die ik kocht. Zeer goede en nette service. Bedankt Mathijs!

April 11, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Fabrieksfout maar geen enkele service…

Fabrieksfout maar geen enkele service of coulance! Op 16-6-2021 een El Fuego Riverside 2.1 gasbarbecue online besteld bij BBQtime. Door omstandigheden pas in 2023 uitgepakt en in elkaar gezet en (echt!) 1 keer gebruikt. Apparaat werkte op zich prima. Winter 23 opgeslagen in droge schuur. Recent, (2024) wilden we barbeque weer instaleren. Bij verplaatsen brak de gehele onderkant af, de puntlassen waren gebroken. Reclameren heeft geen enkele zin. Weliswaar is garantie verstreken maar na 1 seizoen en (echt!) 1 keer gebruik zou je wat coulance verwachten. Ondanks diverse mailwisseling kom je geen steek verder met deze firma. BBQtime gebruikt het standaard "aan het lijntje houden" protocol en dat schiet niet op. BBQtime schuift schuld naar fabrikant maar lost niet op! Jammer, ze komen in eerste instantie zo professioneel over. We hebben nu een nieuwe barbecue gekocht bij een degelijke firma, wel zo plezierig! Wij kopen geen spullen meer bij BBQtime!

February 3, 2024

Bedankt voor je review.
Jammer dat je ons beoordeeld op je eigen aannames, wij houden je namelijk zeker niet aan het lijntje. Het is namelijk niet gebruikelijk dat een leverancier binnen 12 uur antwoord op een mail van ons, terwijl je dit wel verwacht aan de hand van het mailverkeer. Daarnaast hebben wij je aangegeven dat wij de beschikbaarheid van onderdelen moeten afwachten aangezien het om een oud model barbecue gaat (3 jaar). Daarnaast begon je bij je eerste mail al aan te geven om een slechte review te schrijven, zonder dat wij nog maar iets voor je hebben kunnen betekenen. De barbecue zelf heeft een fabrieksgarantie periode van 2 jaar. De meeste bedrijven zullen vanaf dit moment al helemaal niets meer voor je willen betekenen. In dit geval hebben wij voor jou onderdelen opgevraagd, helaas wou je dit antwoord niet afwachten voordat je je eigen conclusies trok.

Uiteraard is het voor ons moeilijk om zomaar onderdelen te verkrijgen, wij zijn namelijk niet de producent van de barbecue. Deze onderdelen moeten dus bij de producent besteld worden, waar je het antwoord helaas niet van wou afwachten.

Ik hoop dat je tevreden bent met je nieuwe aankoop en deze vaker zal gebruiken.

Groet, BBQtime.nl

Rated 1 out of 5 stars

Sfeerhaard staat online op voorraad 1…

Sfeerhaard staat online op voorraad 1 tot 3 werkdagen levertijd. Wacht al maand nog niks binnen. Heb gebeld ze hebben gezegd rond 25 oktober. Goed 👍 prima kan gebeuren maar als ik ze dan online zie binnen 2 a 3 dagen leverbaar wordt ik toch echt wel pissig je wordt in de maling genomen. Dus nu nog steeds wachten op me sfeerhaard……..

September 17, 2023

Bedankt voor je review.
De levertijd die werd aangegeven van bestellen is een verwachtte levertijd. Dit is inderdaad 25 oktober. Op onze webshop word de levertijd van 1-3 werkdagen aangegeven bij twee andere modellen en niet de haard die je besteld hebt. Deze twee modellen lijken veel op het artikel die besteld hebt, echter zijn dit andere afmetingen.

Barbecue

Snelle levering. Barbecue was een bouwpakket maar effe zit een heel duidelijke beschrijving bij. Wij zijn erg tevreden

September 6, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Beschadigde bbq geleverd, geen enkele vergoeding of moeite

Gas bbq besteld september 2022, doos is beschadigd geleverd, hiervan foto's gemaakt voor de zekerheid.
Ivm het weer doos pas medio april open gemaakt, en de bbq in elkaar gezet. De bbq is bijna op alle vlakken beschadigd (deuken en krassen) ook krijg ik de deurtjes niet open zonder het frame krom te trekken. Eigenaar geeft aan dat dit inderdaad niet mijn schuld is, maar omdat ik het te laat heb aangegeven, kan hij de schade niet verhalen op postnl. Wat ik volledig begrijp. Al was het wel vreemd dat ik continu aan hem moest vragen hoe het er voor staat? Heb je al iets gehoord?
Hij zei eerder iets te kunnen proberen bij de leverancier, dit heeft hij uiteindelijk nooit geprobeerd. Ook kwam er geen enkele vergoeding vanuit de eigenaar zelf.
Dat is gewoon niet klantgericht, als je eerder aangeeft dat het niet mijn schuld is.

April 1, 2023

Beste Leonie,

Als eerste bedankt voor je review!

Helaas kunnen wij nergens iets verhalen betreft schade als het een half jaar later word gemeld. Ook wij niet nagaan of het daadwerkelijk tijdens transport of bij ons in het magazijn is gebeurt (dit kunnen wij na z'n lange tijd niet meer onderzoeken). De optie dat de barbecue in het half jaar schade heeft opgelopen is niet volledig meer uit te sluiten.

Helaas wijst onze leverancier aanvragen hiervoor direct af, dit aangezien het geen garantie is.

Wij vinden het jammer dat de barbecue is beschadigd, maar kunnen helaas niets meer doen als het een half jaar later word gereclameerd.

Rated 1 out of 5 stars

Slechte service en erg klantonvriendelijk als je een verkeerd geleverd product binnen krijgt.

Een bbq besteld en deze werd geleverd met de verkeerde poten waardoor wij deze niet in elkaar konden zetten. Gelijk contact opgenomen met bbqtime, eerst via de whatsapplijn waar ons werd verteld om een mail te sturen wat wij ook gedaan hebben. Een week gewacht en nergens reactie op gekregen.. op zowel whatsapp als onze mail niet. Vervolgens de bbq retour gestuurd.. totaal geen service of tegemoetkoming op de verzendkosten, ook totaal 0 klantvriendelijkheid of medeleven. Wat vervelend dat wij verkeerde spullen hebben geleverd zit er niet in!

May 30, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Zeer onduidelijke retour voorwaarden… en retour kosten koper

Zeer onduidelijke retour voorwaarden retour altijd kosten koper Via Amazon vleesspiesen gekocht ¢ 29.90 beschadigd krassen ontvangen het prijs verschil was 19.90 met andere verkoper bij Amazon maar wel gratis retour lees leveringsvoorwaarde zeer klant onvriendelijk de wet kopen op afstand word met voeten betreden is bij geen enkele geschillen organisatie aangesloten BBQ Time is het zelfde product € 14,00 goedkoper lijkt een op beetje de graai mentaliteit . Opvallend veel 1 review misschien beetje fake

May 26, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Tafel bbq gekocht, na een keer kapot

Tafel bbq gekocht, na een keer gebruik is de ventilator knop gesmolten.
Contact gehad, maar schijnbaar zou er in de gebruiksaanwijzing staan dat er water gebruik had moeten worden. En de bqq daardoor kapot is gegaan, maar dit staat ook niet beschreven op de beschrijving op de website. Raar verhaal, dus helaas niet tevreden over de service.

Dus mooi zonde bbq gekocht voor 1 keer gebruik !
Snelle email reactie. Maar 100x redenen waarom die kapot zou zijn gegaan. Maar geen oplossing na veel mail contact.

July 12, 2022

Beste Anouk,

Bedankt voor je review!
Wat jammer om te horen dat je ervaring met een van onze producten niet naar ons streven was. Dit vinden wij erg jammer.

Nu zie ik dat je jammer genoeg niet op de laatste mail van mijn collega hebt gereageerd. Hij wou graag tot een oplossing komen en met wat extra foto's en informatie een conclusie trekken tot vervanging.

Mocht je toch nog op mijn collega willen reageren of in contact komen met onze klantenservice, stuur gerust een mail met je bestelnummer en een korte omschrijving.

BBQTime.nl

We kochten een gasbecue

We kochten een gasbecue, gingen aan de slag om deze in elkaar te zetten, maar stuitten al snel op een probleem met de gasbrander. Al snel hadden we plezierig contact en het onderdeel zou kunnen worden hersteld of geruild. Om transportproblemen tevoorkomen besloten we naar Emmen te rijden met de hele bbq. De ontvangst met koffie en thee was zeer klantvriendelijk en behulpzaam. Ergo, we mochten het kant en klare showmodel ruilen met onze doos met onderdelen. Bovendien kregen we een verlengde gasslang en bbq hoes gratis mee.
Matthijs heeft ons voortreffelijk geholpen. Het was onze reis van ruim 150 km absoluut waard.

July 6, 2022
Rated 5 out of 5 stars

Prima geregeld door BBQtime!!!!

Onze nieuwe barbeque werd geleverd zonder pootjes en deuk in deksel. Contact opgenomen en bestelt bij fabrikant daar Dhr.Lambers het niet op voorraad had.
Ze doen er werkelijk alles aan om problemen goed en accuraat op te lossen. Ook altijd snelle reactie via de mail. Super geregeld. Wij wensen BBQtime en Dhr Lambers een goed zomerseizoen met de verkoop en raden dit bedrijf dus ZEKER aan.
Corrie en Jan van Asselt.

April 1, 2022

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look