Ingen støtte, ingen hjælp - har ikke ord til at beskrive dette selskab...
See what reviewers are saying
Jeg har været på en 15 uger lang tur til Vietnam og Indien. Jeg havde en virkelig dårlig oplevelse med EXIS og vil på det kraftigste fraråde andre at bruge dem. Allerede inden min re... See more
Jeg har lært på min rejse med EXIS at man skal undersøge hvem man rejse med grundigt inden. Kommunikation er meget vigtig mener jeg, tror dog at EXIS har en anden holdning til dette, da jeg har opleve... See more
6 uger som engelskunderviser i Indien Jeg rejste til Indien i 6 uger for at være frivillig engelsk underviser. Det er en af de mest mindeværdige rejser jeg nogensinde har været på. EXIS gjorde et go... See more
Information provided by various external sources
EXIS har mere end 30 års erfaring med meningsfulde udlandsophold. Med EXIS kan du komme på spændende ophold i udlandet. Vi hjælper med frivilligt arbejde, praktikophold og sprogkurser i udlandet. EXIS giver dig muligheden for at opleve verden på en hel...
Dronningensgade 23, 5000, Odense, Denmark
- exis.dk
No recent history of asking for reviews
Forfærdelig oplevelse
Ingen støtte, ingen hjælp - har ikke ord til at beskrive dette selskab...
Dårlig kommunikation og misinformation
Jeg har været på en 15 uger lang tur til Vietnam og Indien.
Allerede inden min rejse oplevede jeg store problemer med deres kommunikation. Det tog ofte flere måneder at få svar på simple, men afgørende spørgsmål – f.eks. flytider. De besvarede heller ikke opkald eller ringede tilbage. Først da jeg i desperation truede med at afbestille rejsen, ringede de mig op inden for fem minutter - kom med mange elendige undskyldninger og lovede at få styr på alt. Da min afrejse var tæt på, valgte jeg at acceptere deres undskyldning.
Under selve rejsen hørte jeg stort set ikke fra EXIS – bortset fra en enkelt henvendelse, hvor de bad mig sende billeder til dem.
Min oplevelse i Indien var langt fra det, jeg var blevet lovet. Jeg skulle bo i et volontørhus i et pænt kvarter i Delhi sammen med andre frivillige. I stedet blev jeg indkvarteret på et hostel ved en trafikeret vej og boede alene i en hel måned uden andre volontører.
Til gengæld kan jeg varmt anbefale Outreach Vietnam, som jeg arbejdede for i Vietnam. Både indkvarteringen og koordinatorerne er dejlige, og man kan booke direkte hos dem – uden at betale et unødvendigt gebyr til EXIS!! <3
Som en sidste absurd detalje har EXIS efterfølgende brugt billeder af mig på deres Facebook-side uden at høre mig ad?? Vildt mærkeligt.
Deres eneste opgave er at være mellemled og besvare mails – men selv dét formår de ikke. Det er helt vanvittigt, at de kan opkræve så mange penge for så lidt arbejde!
Elendigt på alle måder!!
Min datter er pt på sprogskole I Alicante i Spanien. Vi købte 4 ugers undervisning, hvor hun skulle bo i lejlighed med andre elever.
Vi fik oplyst at der er lavsæson lige nu så måske er der omkring 30-60 elever i modsætning til sommerperioden med ca 160 elever. Det var Vi indforstået med.
Da vi ankommer til lejligheden kan personen der tager imod ikke snakke engelsk. Vi kan slet ikke kommunikere med ham. Han ringer til ejeren af lejligheden som kan en smule engelsk og vi taler med ham istedet. Han fortæller at de andre 5 logerende i lejligheden ikke er elever fra sprogskolen med arbejdere som har brug for et sted at overnatte. De er alle mellem 40 og 45 år.
Det skal nævnes at min datter er 18.
Min datter blev helt utryg og ønskede ikke at være der. Jeg har derfor fundet en airbnb hvor hun bor og jeg er der med hende.
Skolen er egentlig ok men der er næsten ingen elever og de der er der taler ikke engelsk. Dvs der er intet socialt for min datter.
Jeg har siden vi ankom for knap 3 uger siden fagligt forsøgt at ringe og skrive til Exis men telefonen er lukket og jeg får ingen svar. Der er slet ingen hjælp at hente!!
Det er så helt igennem kritisk og uprofessionelt!! Tænk hvis min datter var taget afsted alene som mange nok gør!
Jeg kan på ingen måde anbefale det firma, det jo grotesk!!!
Ingen kommunikation fra EXIS
Min veninde og jeg rejste med EXIS. På vores tur har vi ikke fået nok støtte af EXIS i forbindelse med vores frivillige ophold i Ghana. Det er nu et par måneder siden og vi har stadig ikke fået et svar.
Her er de ting vi oplevede på turen, hvor vi mener EXIS burde have været der og hjulpet.
1. Vi har løbende haft mange spørgsmål til EXIS, men der er gået flere uger, mellem at vi har skrevet til dem, før at de har fået svar. Hver gang vi har prøvet at ringe til dem, er der intet svar på telefonen. Hvis vi havde vidst, at vi ikke havde kunne bruge vores koordinatorer til noget, havde vi bare booket direkte gennem United Projects.
2. Da vi skulle have visum til Ghana, svarede de os ikke i flere uger, så det endte med at vi måtte haste ind og betale for et ekspresvisum, som vi hentede dagen før vores afrejse.
3. De har stadig, til dags dato, ikke svaret os på vores seneste mange, mange mails. De har virket ligeglad med vores sikkerhed på turen og kommunikationen med os.
4. Vi var nødt til selv at tage kontakt til Edem fra United Projects, hvis nummer vi fandt på visumbrevet, en uge inden vi ankom til Ghana, da vi ingen information havde fået fra EXIS overhovedet. Vi vidste ikke engang, om der var nogen der modtog os i lufthavnen - det var der så heller ikke. Da vi ankom kl. 3 om natten, var der ingen for at hente os. Vi var nødt til at ringe til Edem, som skulle ringe videre til en driver, der først kom 2 timer efter. Vi endte derfor med at sidde helt alene i Accra lufthavn til kl. 5, med folk der råbte af os hvert andet minut, hvilket var en virkelig utryg oplevelse og ubehagelig måde at starte et ophold ud på.
5. Vi fik aldrig et infosheet inden ankomsten til Ghana, som de andre danskere, vi mødte dernede, havde fået. Der var derfor adskillige ting, man skulle have medbragt selv, som vi ikke havde med - f.eks. lagner. Vi havde ikke lagn med og måtte derfor sove med vores håndklæder i en måned.
6. Vi havde fået oplyst, at materialerne vi skulle bruge til renoveringsarbejdet i Ghana, var inkluderet i prisen for vores ophold. Det var så åbenbart ikke alt malingen og udstyret, og det endte med, at vi tilsammen brugte over 4000 kroner på maling, ruller, tape, osv. En udgift, som vi fik oplyst på forhånd, ville være inkluderet i opholdet.
7. Vores koordinator, Edem, for United Projects, var i Holland under hele opholdet, hvilket vi gerne ville have vidst på forhånd. Vores supervisor var derfor en 22-årig, som ikke var kompetent nok til at have det job. Hver gang vi havde problemer, var vi derfor nødt til at ringe til Holland, hvor det er svært at løse noget fra, eller spørge vores jævnaldrende supervisor.
Vi er meget skuffede over den måde, de har valgt at håndtere vores rejse, og håber, at de selv kan se, at det ikke er i orden.
Enestående god oplevelse
Vores datter er netop kommet hjem fra 10 måneders sprogskoleophold i Spanien. Først fem måneder i Salamanca og derefter fem måneder i Alicante. Hun tog afsted efter 9. klasse. Fra den første samtale med Exis fornemmer vi, at her er tale om en virksomhed, der faktisk går op i at den unge får en rigtigt god og udviklende tur. Skolerne er supergode, familierne er gode og hele vejen igennem har vi oplevet, at kommunikationen med Exis er nem, professionel og at de gør alt, hvad de kan for at sikre, at turen bliver en succesoplevelse. Ens barn er i helt trygge hænder her. De er et mindre bureau end nogle af de større spillere på markedet, men man får altså også en mærkbart bedre og meget seriøs og ordentlig behandling hos Exis. Kan varmt anbefales.
Exis i Costa Rica - super
Jeg var med Exis i Costa Rica tilbage i 1995, før Internettet begyndte at eksalere. Dengang var der super survice, og man fik alle de information, der var behov for. Herudover var der strikket et super fint program sammen til mig, således at jeg pænt blev hjulpet på min rejse til Costa Rica.
Skønt det er mange år siden nu, kan jeg kun give mine største anbefalinger til Exis.
Super tur til Ecuador
Jeg havde en super tur til Ecuador. Turen og oplevelsen var helt igennem fantastisk og fik super meget ud af den. Exis var super gode til at hjælpe mig, hvis jeg havde nogle spørgsmål. Og de var gode til at give mig meget information om turen, så jeg kunne føle mig tryg inden min rejse.
Jeg havde en virkelig god tur til Beet…
Jeg havde en virkelig god tur til Beet Language Center i Bournmouth! Det var en uge. De er så flinke og hjælpsomme, der er ekstra aktiviteter på skolen hver dag. Højniveau, ekstra kompetente folk, der altid klar til at hjælpe.
Jeg havde en virkelig god tid i Kenya
Jeg havde en virkelig god tid i Kenya! Var der i 4 uger, 2 uger børnehjem og 2 uger national park. Så sød vært! Fik lækker mad og et dejligt værelse!
Parken var virkelig sjovt, da stille og roligt og så fedt at være så tæt på dyrene.
En oplevelse for livet i Cusco, Peru!
Jeg har altid gerne ville til Peru og arbejde som frivillig. Og efter mange år, besluttede jeg mig sidste år for endelig at sætte gang i planlægningen. Jeg søgte igennem 1,5 måned rundt på diverse hjemmesider for at finde et firma, hvor jeg både kunne få noget sprogundervisning og et frivilligt arbejde indenfor sundhedssektoren. Der var næsten et helt ocean af firmaer, der tilbød diverse ophold (flest amerikanske). Men som jeg sad og søgte, så gik det op for mig, at hvis nu noget skulle ske nede i Peru, at jeg så ville føle mig mest tryg i at rejse med et dansk firma, som jeg ville kunne tale dansk med og forklare min situation. Ligeledes ville jeg også i planlægningen af opholdet have det bedst med at kunne snakke/skrive med nogen, der talte samme sprog som mig. Og det var faktisk sådan jeg fandt frem til EXIS. Jeg havde jo en del spørgsmål til at starte med, og skrev derfor en mail til dem. Og kort tid efter fik jeg svar fra Marion, som svarede på alle mine spørgsmål (også dem der kom senere). Både Marion og Peter var indover planlægningen af mit ophold, og jeg kunne fra start af mærke, at jeg havde at gøre med super professionelle mennesker, som havde styr på tingene. Jeg fik tilsendt alt det nødvendige materiale, vejledt i forsikring og fik information omkring min værtsfamilie. Så inden rejsen følte jeg mig rigtig tryg i det hele! Da jeg så kom ned til Cusco, Peru, så blev jeg modtaget af den dejligste værtsfamilie (Milagros, værtsmor). Hun sørgede for at man faldt godt tilpas i sit nye hjem. Hun var utrolig god til også at tage stilling til allergener (kun er kok, så hun er suveræn til at lave mad, og vant til både veganere, vegetarer, laktose-intolerans, glutenallergi etc.). Hun fulgte mig også i skole første dag, så jeg vidste, hvordan jeg skulle gå. På skolen blev jeg budt velkommen af skoledirektøren Rebeca og alle de andre lærer, som alle var UTROLIG søde! Jeg havde 3 ugers sprogundervisning og efterfølgende 7 ugers frivilligt arbejde. Og under hele opholdet dernede, så kunne jeg også bare fornemme at EXIS havde allieret sig med et godt team dernede. For skolen bød på virkelig god undervisning, hvor man HVER DAG lærte en masse. De var rigtig gode til at tilpasse undervisningen i forhold til niveau. Lærerne talte stort set INTET engelsk, men var der noget, som man ikke forstod så gjorde de alt, hvad de kunne for at prøve at forklare det med andre ord, billeder etc. så man kunne lære ordet. Og denne teknik gjorde også (for mit vedkommende), at mit ordforråd eksploderede på utrolig kort tid :-) Under det frivillige arbejde, så var Rebeca også meget indover for at sikre sig, at man var havnet et sted, hvor man havde det godt. Jeg havde nogle udfordringer det første sted, hvor jeg endte. Så snakkede jeg med Rebeca om det, og 2 dage efter, så havde hun planlagt en overflytning til et andet sted. Og det andet sted, hvor jeg endte var simpelthen suverænt. Det var en rehabiliteringsklinik/fysioterapi-klinik, hvor man skulle træne med yngre børn. Det var et dejligt "intimt" setting, hvor man virkelig kunne få praktiseret sit spanske og bruge sine hænder til at gøre en forskel.
Det har i min optik været den bedste gave, som jeg nogensinde har givet mig selv, at tage afsted på sådan et ophold. I stedet for at komme derned som turist, så fik man her muligheden for at se et land fra et helt andet perspektiv. Man fik indblik i landets skikke - både ved at gå i skole dernede, arbejde dernede og ved at bo sammen med en familie. Det at man boede sammen med lokale gjorde også, at man fik smagt en masse lokale retter, som man måske ikke selv ville have bestilt, hvis man var ude at spise. Ligeledes kom man med til familiearrangementer, hvor man også fik set familiedynamikken, som dernede er lidt anderledes end det vi har i DK. Alle dernede var også utrolig søde og tog sig af dig, som om du også var en del af familien. Så selvom man var langt væk fra sin egen familie, så følte man sig heller aldrig alene. EXIS spillede her en enorm rolle, da de gjorde planlægningen nem, de var hurtige til at svare på mails og havde allieret sig med en rigtig god skole og gode værtsfamilier dernede, og alle gjorde oplevelsen SUVERÆN.
Jeg kan kun varmt anbefale sådan et ophold og at rejse med EXIS :-D
Jeg havde en virkelig god oplevelse…
Jeg havde en virkelig god oplevelse igennem EXIS, da jeg tog mit sprogophold I Bournemouth. De var altid villige til at hjælpe, hvis man havde nogle spørgsmål på forhånd. Derfor vil jeg klart anbefale, hvis man har en drøm op at tage på et sprogkursus, at tage det igennem EXIS. Det er god service:)
Derudover var Bournemouth et fedt sted at være. Skolen var god, lærerene venlige og nogle af dygtigste lærere jeg har haft i mit liv, og der var bare en super afslappet atmosfære på skolen derover. Det er noget, som jeg vil anbefale til enhver.
Utroligt godt rejsebureau
Utroligt godt rejsebureau. Med fantastiske oplevelser garanteret og søde medarbejde er altid står klar til at hjælpe. Gode værtsfamilier og spændende destinationer!
Jeg valgte en uges intensiv sprogskole…
Jeg valgte en uges intensiv sprogskole i Frankrig (Nice) og er vildt tilfreds med opholdet.
Jeg ringede til Marion i juni for at høre ind til opholdet og hun var behjælpelig hele vejen igennem både på tlf og mail! Simpelthen så venlig og man føler sig i så gode hænder.
Selve opholdet var helt fantastisk og har virkelig fået skudt min fransk-læring i gang med maner!
Det eneste du dog skal være opmærksom på er hvilket niveau sprogkurset er på ift. dit eget niveau dit eget niveau da jeg som begynder endte på et hold for trænede - det gik dog helt fint, men blot en lille pointer til at det er vigtigt selv at forhøre sig inden man tager af sted.
Frivillig i Tanzania 2021
Jeg har lige været to måneder i Tanzania, hvor jeg arbejdede frivilligt på et børnehjem, og det var helt fantastisk! En fantastisk oplevelse, og jeg har gennem hele rejsen følt mig enorm tryg ved at rejse gennem EXIS. EXIS svarer hurtigt på mails, og de har altid kunne svare på alle mine spørgsmål! Kæmpe anbefaling herfra. Jeg kom hjem for 3 uger siden, og jeg er allerede i gang med at planlægge min næste rejse gennem EXIS. Jeg har kun positive ting at sige om EXIS.
Tanzania 2021
Netop hjemvendt efter et to måneders ophold i Tanzania. En fantastisk rejse, og jeg vil anbefale alle at tage på sådan en tur. Exis har hjulpet hele vejen, og jeg har på intet tidspunkt følt mig usikker ved at rejse med dem. Der tilbydes både hjælp til booking af flybilletter og forsikringer, men der er ingen sure miner fra deres side, hvis man selv finder frem til overstående.
Tanzania 2020
Jeg tilskriver hermed tidligere anmeldelse vedrørende forholdene som frivillig for Exis, i Tanzania.
Hvis man er interesseret i at rejse med en organisation der bekymrer sig om de mennesker de sender ud i verden, og de mennesker de har til at passe på dem, er det ikke Exis man skal rejse med. Jeg var interesseret i at arbejde med menneskerettigheder, og derfor valgte jeg Exis' projekt, da det på papiret lød helt perfekt. Realiteten var desværre noget helt andet. På forhånd inden jeg rejste, havde jeg ikke modtaget noget information om min kommende arbejdsplads, de andre frivillige havde modtaget informationer om et børnehjem ingen af dem kom til at arbejde på, men jeg vidste ingen ting.
Hjemmesiden lovede guld og grønne skove, med spændende arbejdsopgaver og forhåbninger om at gøre en forskel for mennesker, der havde behov for det. Jeg fik en adresse stukket i hånden, blev sat på en motorcykel (som Exis skriver ikke er sikkert at køre med, men som er den eneste transport mulighed fra huset) og kørt dertil. Jeg møder et virkelig sødt kontor, ingen tvivl om det! Men de havde under ingen omstændigheder noget spændende at tilbyde mig og jeg kan godt forstå, at de heller ikke havde lyst til at stole på mig. Jeg bliver som det første forklaret, at Exis og koordinatoren i Tanzania snyder med arbejdstilladelser, de begyndte direkte at grine, da de så den jeg havde fået stukket i hånden (efter at "chefen" i huset havde haft mit pas i 3 dage, absolut heller ikke særlig betryggende).
Deres yderst vigtige opgaver som jeg havde betalt så mange penge for at få lov til at lave, var at skrive ligegyldige Facebook-opslag om ligegyldige emner.
De var decideret bange for de mennesker knyttet til frivillighuset, da de er enormt magtfulde, og turde selvfølgelig ikke stole på mig. Jeg mærkede hurtigt jeg var en byrde frem for en hjælp.
Jeg havde på forhånd inden jeg rejste, bestilt en safari-tur gennem Exis. Dette fandt jeg lynhurtigt ud af, var meget dyrt i forhold til de reelle priser.
Da corona-pandemien begyndte at sprede sig, blev jeg mere og mere bekymret for, om vi kunne komme hjem igen. Gudskelov for, at vi/jeg selv var opmærksomme, for Exis orienterede os absolut ikke om situationen - derimod måtte vi selv forhøre os. Super uprofessionel håndtering af en meget vigtig situation.
Slutteligt vil jeg sige, at det - nu jeg rejste med henblik på at blive klogere på menneskerettigheder - absolut ikke kan være rigtigt, at mennesker som arbejder 16-20 timer om dagen UDEN fridage, kun får 15 kr om dagen. Jeg skammer mig dybt over, at Exis kan være bekendt at støtte op om sådan en form for slaveri. Der er forskel på samfunds-økonomier, men når vi betaler SÅ mange penge burde de mennesker der faktisk, som de eneste! passer på os, blive betalt det som de arbejder for. De arbejder i mine øjne for en dansk organisation, så burde de absolut også få løn tilsvarende. Det andet er svineri! Tanzania er et fantastisk land og menneskerne er fantastiske, men jeg anbefaler, at det for alt i verden skal opleves uden at Exis er en del af det.
Korruption på højeste plan
Ved virkelig ikke hvor jeg skal starte og slutte når det kommer til exis, men en ting er sikkert, der er ikke noget godt at sige!
jeg har fra d. 4/1-2020 til d. 17/3-2020 været i Tanzania, hvor jeg har lavet friviligt arbejde på et børnehjem.
For det første er jeg i lufthavnen ved at blive nægtet visum, da personalet ikke tror på jeg er turist, hvilket jeg jo heller ikke er, da jeg skal lave friviligt arbejde. Dette sætter mig som ung og uvidende i en yderst ubehagelig situation. Jeg troede hjemmefra ikke at jeg allerede skulle sættes i en sådan situation i lufthaven, da jeg troede at der var styr på tingene. Det viser sig dog tydeligt at der ikke er da jeg ser den såkaldte “arbejdstilladelse”. Den ligner noget et barn kunne have lavet i word! Den minder på ingen måde om en rigtig arbejdstilladelse, som jeg har set eksempler på under mit ophold. Derudover fremgår der intet stempel i mit pas, der beviser min arbejdstilladelse. De penge jeg har betalt er derfor gået lige ned i lommen på koordinatoren og resten af de højtstående.
Derudover har Exis videre givet forkert information til Friviligehuset, og sagt at jeg landede i KIA selv om jeg havde skrevet over mail at jeg landede i Arusha. Det resulterede i at der ikke var nogen til at hente mig i lufthavnen, som jeg ellers var blevet lovet. I lufthavnen ringede jeg til den såkaldte koordinator mindst 20-30 gang, telefonen blev ikke taget. Ringede ydermere til Exis 5-10 gange uden at telefonen blev taget, eller det blev ringet tilbage. Dette er dybt utilfredsstillende og kunne have sat mig i en potentiel farlig situation, da jeg stod som alene hvid ung penge, blandt 25-30 lokale taxa mænd.
Derudover er det meget tydeligt at Exis ikke prioritere at rejse ud og se hvordan stederne i indkvartere folk rent faktisk fungere, i hvertfald i Tanzania. For det første er medarbejderne på opholdstedet ikke informeret om hvor mange der ankommer til lejligheden, og hvornår. Dette gør det svært for os der bor der at give de nye en god og varm velkomst, som de fortjener.
De såkaldte vagter på stedet er dybt uprofessionelle, og nattevagten sover ofte hele natten. Derudover lugter nogle af dem ofte af alkohol. Det sagt, er de 100% kernen af stedet, og super søde og rare at være omkring. De er rare og kærlige og bekymre sig oprigtigt om os, i modsætningen til Exis. Dette skal ikke videregives til koordinatoren, da de vil blive fyret og muligvis også få tæsk. De er i forvejen meget dårligt betalt, og får kun hvad der svare til 15 Dkk om dagen, hvilket er helt umenneskeligt i forhold til den pris vi betaler.
Derudover er det fuldstændig utilgiveligt, at hvis beboerne i huset vil ud på udflugter, Safari, mm. er nødsaget til at vælge at gøre det i gennem huset, og derved betale overpris. For hvis de gør det udenom huset, bliver det eventuelle firma trukket til politiet og truet til ikke at lave handel med dem i huset. Den situation stod den gruppe jeg boede med uheldigvis i, da vi valgte at bestille safari i gennem et andet firma. Vores guide blev trukket på politistationen og truet på livet.
Da Corona-krisen for alvor tager fart hjemme i Danmark, og vi fredag d. 13/3 bliver bedt om at rejse hjem, hører vi først fra Exis mandag d. 16/3, Hvilket er dybt forargeligt. De danskere exis har siddende i udlandet burde i en sådan situation være deres første prioritet, hvilket vi tydeligvis ikke var. Vi har dog heldigvis selv taget noget ansvar og initiativ, i modsætning til Exis, og rejser alle hjem mellem d. 15 og 17 marts.
Til sidst vil jeg kommentere på den “volunteerfee” man betaler på 20 dollars om ugen til i prisen ved exis. Den går uheldigvis ikke til børnehjemmene, men igen, lige ned i lommen på koordinatoren. Det skal være tydligt fra exis side af hvad det er vi betaler for, og hvor meget der går lige ned i lommen på de højest stående. Jeg er i løbet af de sidste par måneder blevet snydt for en masse penge, hvilket er helt utilgiveligt og sket ikke burde kunne lade sig gøre, når jeg bestiller mit ophold igennem en dansk organisation.
Forstå mig ret, mit ophold i Tanzania har været mit livs rejse og noget jeg aldrig vil glemme. Det har givet mig så meget personligt og jeg er sikker på at jeg altid vil tænke tilbage på den med et smil på læben. Dette skyldes 100% de mennesker jeg boede sammen med og vores skønne vagter, og ABSOLUT IKKE Exis og deres uprofessionelle fremgang.
Anbefaling.
Havde købt 2 ugers sprogrejse til Spanien til min datter, men pga. covid-19 blev der sat en stopper for planlægningen. EXIS Odense har været helt fantastiske både før og efter Europa lukkede ned. Vi har som kunder følt os velinformerede og ualmindelig godt behandlet.
2 uger i Salamanca.
Jeg har været to uger i Salamanca og det har været en helt igennem fantastisk oplevelse. EXIS har været meget hjælpsom hele vejen også optik rejsen med at svare på spørgsmål. I Salamanca blev der sørget for at jeg gik i spansk sprogskole alle hverdage i to uger fra 9-13. Dette var en rigtig god oplevelse med super søde mennesker, især lærerne. Derudover lærte jeg en masse ny spansk. I fritiden gik vi både til yoga og til dans, hvor vi lærte at danse salsa og bachata, det var virkelig sjovt.
Der er så mange lækre restauranter, især mange tapas-steder.
Jeg boede også hos en meget sød familie, hvor jeg boede hos en spansk kvinde, og så boede der også en nordmand, som skulle være der i 3 måneder. De var begge rigtig søde og hjælpsomme.
Derfor alt i alt en super god tur, og jeg vil helst sikkert anbefale at bruge EXIS, jeg overvejer også selv at tage afsted igen med EXIS, fordi turen var så god.
Super fantastisk og uforglemmelig rejse
Jeg rejste med EXIS i 2008 i tre måneder i Bolivia, hvor jeg jeg fik oplevelser for livet. Det er mange år siden nu, men jeg husker det hele tydeligt. Jeg lærte en masse om mig selv, om at stå på egne ben og om mødet med kulturer og kulturforskelle. Alt sammen har været med til at forme mig til den, jeg er i dag. Det gjorde EXIS muligt ved netop at kunne tilbyde mig en rejse, hvor jeg mødte andre unge fra hele verden på sprogskolen - og ikke blot hang med danskere - og hvor jeg boede ved den herligste familie. Derudover fik jeg mulighed for at arbejde frivilligt et sted i amazonas, hvor jeg var helt på egne ben - på den gode måde. Jeg ville ikke kunne have skabt denne rejse selv, da jeg var nyudklækket student - og jeg ønskede ikke at rejse med en større gruppe, så deres løsning var for mig perfekt. EXIS hjalp mig med kommunikationen, rejsen og praktiske detaljer. Det var virkelig super!