Ostrzegam. Wyjątkowo nierzetelna usługa. Nadana, opłacona przesyłka w ogóle nie została dostarczona. Kurier nawet nie podjął próby - byłam obecna pod adresem cały dzień. Kurier przyznał się, że dosta... See more
See what reviewers are saying
Omijać szerokim łukiem. Pobierają opłatę 20pln za doręczenie do 12-tej Paczka nie została doręczona Po interwencji dotarła po czasie Reklamacja pomimo oczywistego nie wywiązania się z umow... See more
Dzisiaj podjechał kurier pod dom, żona do niego wychodzi (bo go zauważyła, nie żeby zadzwonił na dzwonek czy telefon!), a ten odjeżdża. Woła go, on nic. Paczkę wrzucił wcześniej przez płot. Tak po p... See more
No history of asking for reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Ostrzegam przed usługami pocztex.pl
Ostrzegam. Wyjątkowo nierzetelna usługa.
Nadana, opłacona przesyłka w ogóle nie została dostarczona. Kurier nawet nie podjął próby - byłam obecna pod adresem cały dzień. Kurier przyznał się, że dostarczył innej osobie. Przesyłka figuruje jako dostarczona. Podejmowane próby wyjaśnienia i zwrotu kosztów towaru o wartości kilkuset złotych nie dają rezultatu. Formularz reklamacji nie działa, bo nr przesyłki jest identyfikowany jako przesyłka dostarczona.
Pocztex nie dostarczył przesyłki zgodnie z zamówieniem
Pocztex nie dostarczył przesyłki zakupionej w allegro zgodnie z zamówieniem tj. kurierem do domu, przesyłka pozostawiona została do odbioru w placówce pocztowej. Kłamie, że odbyła się próba doręczenia pod wskazanym adresem. Przebywałem pod wskazanym adresem w czasie rzekomej próby doręczania jednak kurier się nie pojawił jak też nie zadzwonił. W mojej ocenie ww ma znamiona oszustwa lub wyłudzania poprzez obniżenie kosztu usługi względem zamówionej. Analizując kilka komentarzy na temat pocztexu zakładam, że większość z pozostałych dotyczą tej samej sytuacji tj pozostawiania paczek w placówkach pocztowych i poświadczanie nieprawdy o próbach ich doręczenia. Taką skalą ww powinien zająć się UOKiK i obłożyć pocztex stosowną karą...
Dzisiaj podjechał kurier pod dom
Dzisiaj podjechał kurier pod dom, żona do niego wychodzi (bo go zauważyła, nie żeby zadzwonił na dzwonek czy telefon!), a ten odjeżdża. Woła go, on nic. Paczkę wrzucił wcześniej przez płot. Tak po prostu.
Zapomniał wydać drugiej (bo były dwie).
Najgorsza możliwa obsługa.
Omijać szerokim łukiem
Omijać szerokim łukiem.
Pobierają opłatę 20pln za doręczenie do 12-tej
Paczka nie została doręczona
Po interwencji dotarła po czasie
Reklamacja pomimo oczywistego nie wywiązania się z umowy odrzucona
Oszuści
2-ga paczka
Kurier nie pojawia się w ustalonym terminie
Infolinia nie ma możliwości ustalenia niczego,
Brak kontaktu do kuriera
Totalna beznadzieja
Beznadziejna firma
Beznadziejna firma. Zgubili moją paczkę. Muszę czekać 30 dni żeby złożyć reklamację. Po prostu dno. Nikomu nie polecam.
Już nie liczę że paczka kiedykolwiek…
Już nie liczę że paczka kiedykolwiek dotrze do moich drzwi. Z góry zakładam że odbiorę swoją paczkę na poczcie głównej w Chorzowie (odbieram stamtąd już chyba z 5 paczkę - za każdym razem kurier nawet nie próbował jej doręczyć bo byłem cały czas w domu). Jednak przy paczce 12 kg która znowu zamiast do moich drzwi, trafiła na placówkę pocztową, poczułem rozczarowanie tymi usługami "kurierskimi" z nazwy.
Nie dostarczono moich paczek
Przyszło mi potwierdzenie o dostawie paczek których nie dostałam ani na wskazany adres ani nie ma ich na Poczcie.
jestem osobą niepełnoprawną,i mama…
jestem osobą niepełnoprawną,i mama problem z zapłatą gdyż niema kierowca terminalu na kartę.musze zatem kombinować i ktoś musi jechać 14 km.do bankomatu.usługa poniżej dna
Długi czas dostawy
Paczka jeździ od jednego punktu rozdzielczego do drugiego, tylko nie do miejsca docelowego. Przypominają się czasy starej Poczty Polskiej. Niestety nie było wyboru firmy kurierskiej w sklepie, w którym złożyłem zamówienie.
Co tu duzo mówić tragedia
Co tu duzo mówić tragedia. A się zastanawiam jak ta firma (nie) działając w taki sposób jeszcze istnieje. Pracownicy na infolinni niekompetencja. Nie znają się na swojej pracy, trzeba im punktować regulamin firmy w której pracują, bo za grosz go nie znają. Kurier raz dotrze raz nie. Najśmieszniejsze jest że w systemie jest że dociera na miejsce, ale monitoring ma zupełnie inne zdanie. Technika stealth lepsza niż w F35. Może warto zatrudnić tych listonoszy jako agentów wywiadu lub szpiegów, będą nie będąc... moim zdaniem PP powinna zostać przejęta przez inpost, orlen... ktokolwiek lepiej będzie zarządzał tym pierdzilnikiem niż obecnej władze i pracownicy.
Najgorsza Firma Dostarczajaca Paczki
Ogarnijcie Kuriera, czekałem 9h, pomylił paczki, dał paczke nie na ten blok. Nigdy juz nie uzywam pocztexu.
Rano dostałem wiadomość sms
Rano dostałem wiadomość sms, że dziś dostarczone zostaną mi dwie przesyłki (PX2140553297; PX2140539622). Dziś to bardzo szeroki zakres. Czekałem do godz. 16:05. Mieszkam sam i muszę zrobić zakupy podstawowych artykułów. Po ok 1/2 godziny powróciłem do domu. Jakie było moje zdziwienie, że w aplikacji pojawiła się informacja "Nieudane doręczenie". Wcześniej żadnego telefonu informacji o przypuszczalnej godzinie doręczenia. żadnego kontaktu z kurierem. Jesteście najgorszą firmą spośród wszystkich firm kurierskich. Wydaje się Wam, że My jesteśmy dla Was. To już nie PRL. Istniejecie, bo my jeszcze korzystamy z Was (raczej przez nas niezamierzone), ale jeszcze jak długo przy takim traktowaniu klienta. Jaśnie pan kurier raczył przyjechać, może zadzwonił do bramki, nikt nie wyszedł się kłaniać, a więc odjechał. Tak najprościej, bo co zatelefonować, porozumieć się z klientem, Zamówiłeś, to waruj przez cały dzień. Nie szanujecie klienta. Przegrywacie na całej linii z takimi firmami jak np: InPost, DPD, DHL, GLS, gdzie przedział czasowy określany jest na ok 2 godz, mamy możliwość porozumienia się kurierem. Ta jedna gwiazdka w ocenie, to i tak za dużo!
Stanisław Szczęśniak
Najgorsza firma kurierska
Najgorsza firma kurierska. Brak kontaktu z kurierem. Kurier nie dzwoni, lecz zostawia awizo i trzeba samemu odbierać paczkę. Zero elastyczności, zero współpracy. kilkukrotnie byłem skazany na usługi pocztex i zawsze to samo. Nie dorównują w najmniejszym stopniu innym firmą kurierskim.
Koszmar
Koszmar. 6 przesyłka w tym miesiącu, z którą jest problem. Awizo z automatu i do odbioru z placówce. Tym razem placówka kilometr dalej niż zamówiona paczka. Centrum Poznania, a nie jakaś mała miejscowość. W okolicy jest bliższa placówka, ale przecież klient może zapierdzielać pół miasta dalej. Infolinia każe pisać skargi, ale to strata czas, napisałam już 5 i nic to nie dało. Powinni zostać zlikwidowani, skoro mają w dupie klientów.
Po raz kolejny kurier nie dostarczył…
Po raz kolejny kurier nie dostarczył paczki , w wiadomości otrzymałam ze paczka dostarczona, kpina !!! Siedziałam cały dzień w domu i nikt nic nie przywiózł!!! Najgorsza dostawa kurierzy maja gdzieś klientów z lenistwa nie dostarczają paczek i wywożą gdzie chcą. Nie polecam w 101% tych dostawców!!!!!
Tragedia
Tragedia, nikomu nie polecam. Z kurierem zero kontaktu jak dzwoniłam 11 razy. Kurier zostawił moją paczkę na klamce w klatce, nawet nie zadzwonił. A jakby ktoś ją zabrał to co? Paczka była droga i opłacona
Brak doręczenia i awizowanie!
O 10.00 dostaję wiadomość ,że paczka w doręczeniu!Cały czas ktoś na zmianę w domu bo przesyłka za pobraniem.O godz.18.30 wchodzę na śledzenie przesyłki i ….awizowana o 15.45 odbiór na poczcie!Poczta zamknięta!Pani na infolinii proponuje mi odbiór w placówce pocztowej.Nigdy żadna firma kurierska nie zrobiła mnie tak jak oni!DNO!
Gdańsk
Adres dostawy tzn. nr.mieszkania pomylony zamiast 20 było 21. Kurier został z samego rana poinformowany o błędzie, miał dzwonić przed wydaniem paczki. Czekałem cały dzień i po otrzymaniu maila, że paczka została dostarczona, dzwonię do kuriera, który twierdzi , że paczkę wydał pod adres który nie istnieje!!!👍 gdzie warunkiem odebrania było podanie kurierowi kodu PINU, który pocztex dostarczył mailem. Wszystko odbyło się jak w filmie Barei -"nie mam pańskiego płaszcza i co mi pan zrobisz" 😀. Infolinia okazała się bez pomocna, mogę se napisać reklamację. Normalnie opad rąk. NIE POLECAM i nigdy już nie skorzystam.
Transport szkła
Zamówiony transport (szkło) przez Internet z opcją "ostrożnie", paczka dotarła do adresata bezproblemowo.
Nie polecam dostarczenie przesyłki przez pocztex
Nie polecam dostarczenie przesyłki pobraniowej przez kuriera Pocztex brak zaangażowania w swoją pracę bardzo duża niekompetencja w wykonywaniu swojej pracy
The Trustpilot Experience
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.