Kupowałam towar za kilkanaście tysięcy w przeciągu kilku miesięcy. Dokonałam zwrotu na 2200 zł,których nie otrzymałam. Wiele jest osób poszkodowanych,co z tym zrobić?
See what reviewers are saying
(Zam407000) Ten sklep to kpina!!! Po raz kolejny nie mogę się doczekać zwrotu pieniędzy, teraz za zamówienie anulowane przez sklep z powodu braku towaru! Do tego otrzymałam błędną informację, że towar... See more
Bardzo żałuję, że nie przeczytałam opinii na temat tego sklepu wcześniej. Czekam na zwrot pieniędzy za odesłaną sukienkę już miesiąc. Panie z obsługi klienta wciąż wysyłają kłamliwe wiadomości o tym,... See more
No history of asking for reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Nadal nie otrzymalam zwrotu srodkow za…
Nadal nie otrzymalam zwrotu srodkow za zamówienia: #225380, #230240, #228227, #227453, #233813. To daje kwotę ponad 600 zł. Zacznijcie w końcu działac zgodnie z prawem!
Brak zwrotu wpłaty za zwrot towaru!
Drodzy Państwo, jestem kolejną osobą, która nie otrzymała zwrotu środków za odesłany towar w terminie. Ubrania nie trzymają się rozmiarówki - raz rozmiar 34 jest aż nazbyt duży, raz nie jest się człowiek w stanie wcisnąć (inny model sukienki). Również nigdy więcej nie zrobię tam zakupów i sprawą powinien zająć się z urzędu rzecznik praw ochrony konsumenta.
Jedyne co można powiedzieć o tej firmie…
Jedyne co można powiedzieć o tej firmie to,że są to złodzieje i oszuści. Bezprawnie przetrzymuja moje pieniądze drugi miesiąc i jak widać po wielu komentarzach jest bardzo duzo oszukanych osob. Firma za grosz nie liczy się z klientem. Stanowczo nie polecam. Ja już na pewno nie popełnię tego błędu i nigdy nie zrobię tutaj zakupów.
Zdecydowanie odradzam
Zdecydowanie odradzam. Na zwrot pieniędzy po odesłaniu ubrań czekam od ponad 8 tygodni. Nawet zgłoszenie sprawy do rzecznika praw konsumenta nie pomogło. Nigdy więcej nie wydam tam ani złotówki!
Uwaga. Kargodne nieprzestrzeganie prawa konsumentów.
Odradzam zakupy w tej firmie, sytuacja jak wiele już tu przedstawionych, kilkutygodniowe przetrzymywanie moich pieniędzy po zwrocie ubrań.
Po miesiącach oczekiwania na zwrot…
Po miesiącach oczekiwania na zwrot gotówki za zwrócone zamówienie kieruje sprawę do sądu. Sytuacja jak wiele niżej opisanych.
Prawie 3 miesiące czekam na zwrot…
Prawie 3 miesiące czekam na zwrot pieniędzy za zamówienie, wcześniej nie było problemów, robiłam dość hurtowe zakupy co jakiś czas i byłam zadowolona. Jednak teraz czekam ponad 2 miesiące i jest to skandal, w związku z tym nigdy więcej już u nich nie zamówię. Odpowiedzi na maile dostaję, z szablonu, o prawie identycznej treści (niby ponaglenie do działu ksiegowości...).
Karolina
Odradzam z całego serca. Firma przytula pieniądze klientek za zwroty. Kontakt z biurem obsługi klienta mizerny - telefon nie odbiera, a na maile albo nie reagują, albo wklejają standardową odpowiedź. Jakość produktów nie jest warta ryzyka związanego z zakupami u nich - w moim przypadku zamówione sukienki prezentowały się dużo lepiej na zdjęciach, niż w rzeczywistości.
Przestrzegam przed zakupami
Z dużą przykrością wystawiam tę recenzję. Przez lata byłam zadowoloną klientką firmy - niestety, ostatni zakup okazał się nietrafiony, a zwrotu pieniędzy za odesłane zamówienie nie mogę się doprosić. Wygląda na to, że jest to aktualny model biznesowy firmy, która szczyci się wspieraniem chrześcijańskich wartości. Przestrzegam przed zakupami - w momencie kiedy jedyną opcją jest sprzedaż wysyłkowa, a każdy model jest inaczej skonstruowany i ma inną rozmiarówkę sądzę, że ryzyko, że nie odzyska się środków w razie nieudanego zakupu - a rzeczy nie są tanie - nie jest tego warte.
Stanowczo odradzam zakupy w tym…
Stanowczo odradzam zakupy w tym sklepie. Nie zwracają środków za odesłany towar. Czas oczekiwania to już 6 tygodni, a kontaktu brak. Wygląda to bardzo źle niestety.
Zrobiłam dwa zamówienia w przeciągu…
Zrobiłam dwa zamówienia w przeciągu paru dni i do tej pory czekam na zwrot kilkuset złotych, a minęły już dwa miesiące. Sukienki akurat mi się podobają, myślałam, że zwiąże się z marką na dłużej i cieszyłam się, że będę mogła powoli wymieniać garderobę, ale polityka zwrotów skutecznie mnie zniechęciła. Szkoda.
Oszuści
Sukienki ładne i z klasą ale tylko na obrazkach. Zamówiona przeze mnie sukienka przyszła uszyta jakby z grubej zasłony. Natychmiast ją zwróciłam ale nie otrzymałam zwrotu i czekam już miesiąc. Firma za nic ma prawa konsumenta, mailowo wręcz śmieje się klientowi w twarz tekstem, że otrzyma pieniądze w możliwie najszybszym terminie. Na pewno tak tego nie zostawię.
Stanowczo odradzam!
Stanowczo odradzam! Od miesiąca nie mogę doczekać się na zwrot środków, ciągle tylko odpowiedź o tym, że mój zwrot jest pilny. Przedsądowe wezwanie do zapłaty wysłane i czekam nadal. Co z tego, że ubrania ładne, materiały przyjemne jak firma jak widać straciła płynność finansową i obraca naszymi pieniędzmi.
Od 40 dni czekam na zwrot pieniędzy za…
Od 40 dni czekam na zwrot pieniędzy za towar. Jestem stała klientka, nie pierwszy raz opóźnienie w zwrocie, ale tym razem to już przesada. Niekonkretne informacje, obsługa klienta na dramatycznym poziomie.
Uwielbiam ubrania MZ
Uwielbiam ubrania MZ. Świetna jakość za dobrą cenę, produkcja Polska.
Marie Zelie brak zwrotu pieniędzy za zwrócone ubrania
Witam
Niestety ja podobnie jak i inne osoby czekam w nieskończoność na zwrot pieniędzy za sukienki, które odesłałam do Marie Zelie
Tracą całe moje zaufanie i przekreślają jakość sowich produktów traktując klienta kolejnymi fałszywymi mailami o tym ze już wysyłają ponaglenie do działu księgowości
A pieniędzy jak nie było tak nie ma
Nie dajcie się nabrać dziewczyny
Ja kieruje sprawę do rzecznika albo prawnika
Sprawa dla UOKiK, a może nawet NIK ?!
Do osób które nie dostały do tej pory pieniędzy za odstąpienie od umowy lub niezrealizowana zamówienie:
wejdźcie na stronę UOKiK i pobierzcie wzór wezwania do zapłaty, wyślijcie,
a jeśli to nie będzie wystarczające kontaktujcie się z miejskim/powiatowym rzecznikiem praw konsumenta, który będzie Was reprezentował, w razie konieczności nawet pomoże napisać pismo sądowe.
Moje doświadczenie z firmą: Ubrania dobrej jakości, ale doczekanie się na zwrot pieniędzy to jakieś science fiction.
Czekam na zwrot pieniędzy za odstąpienie od umowy. Miał być wysłany pilny przelew... który idzie już miesiąc?! I dalej go nie widać...
Może policja odzyska moje pieniądze…
Minął miesiąc od otrzymania przez Marie Zelie zwróconych przeze mnie produktów o wartości ok 1500 zł. Środków nadal nie otrzymałam. Wysłałam maile, dzwoniłam kilkukrotnie - za każdym razem zapewniano mnie, że wysłano przypomnienie i zwrot środków niedługo nastąpi. Obawiam się, że jedynym rozwiązaniem jest zgłoszenie sprawy na policję.
Bezprocentowa pożyczka!
Od prawie miesiąca czekam na zwrot 1500zl. Napisałam 2 maile, pierwszy doczekał się standardowej odpowiedzi "kopiuj wklej" po tygodniu że przepraszają, ale mają opóźnienia. Dzwoniłam i zostałam po informacji opóźnieniach wyciszona, kiedy mówiłam o braku profesjonalizmu, a po chwili rozłączona. Świetny pomysł na darmową pożyczkę pieniędzy, którą można zainwestować i obracać a nam potem z "przepraszam" odesłać, albo i nie.
Zrobiłam zakupy drugi raz w życiu i ostatni. Jakość ciuchów dobra, niedzielno-kościółkowe klimaty, ceny z kosmosu. Po obecnym doświadczeniu braku profesjonalizmu i przeczytaniu innych podobnych recenzji więcej już nawet nie wejdę na ich stronę. I zdecydowanie uruchomię pocztę pantoflową. Wstyd, że firma nie podpisuje się pod wartościami, które głosi.
Bezprawnie przetrzymywane pieniądze za…
Bezprawnie przetrzymywane pieniądze za zwrócony towar, spadająca jakość towarów i wieczne braki w magazynie. Mało tego, nawet w sytuacji gdy kupimy coś, czego jak się okazuje nie ma w magazynie, trzeba WALCZYĆ o zwrot pieniędzy. Polecam omijać szerokim łukiem.
The Trustpilot Experience
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.