WebbEss Reviews

TrustScore 4.5 out of 5

4.6

See what reviewers are saying

Company details

1. Website Designer
  2. Internet Marketing Service
  3. Marketing Agency
  4. Marketing Consultant
  5. Media and Marketing Agency
  6. Online Marketing Agency

Written by the company

Visst vore det skönt att ägna tid till kärnverksamheten och låta oss sköta webben? Välkommen till WebbEss.

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

Replied to 100% of negative reviews

Typically replies within 2 weeks

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

16 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 5 out of 5 stars

Stort tack för ett fantastiskt trevligt…

Stort tack för ett fantastiskt trevligt samtal och ett otroligt fint bemötande! Det märks verkligen att ni bryr er om era kunder på riktigt. Jag är supernöjd med allt arbete ni har gjort för mig och rekommenderar er varmt till alla som vill ha proffsig hjälp med ett personligt engagemang.

June 19, 2026

Reply from WebbEss

Vi tackar dig stort för 5 stjärnor och de fina orden! Vi ser fram emot att fortsätta ha våra trevliga samtal med dig och ditt företag.

Trevlig sommar!

Rated 5 out of 5 stars

Mycket proffsig & trevlig personal.

Mycket proffsig & trevlig personal.
Snabb återkoppling & uppdatering.
Mycket nöjd 👍🏽

June 17, 2026

Reply from WebbEss

Tack för dom fina orden och fem stjärnor! Så kul att ni är nöjda med tjänsten hos oss.

Otroligt bra kundbemötande.

Vi är otroligt nöjda med vår hemsida hos WebbEss! Den fungerar som en riktig kundmotor som levererar resultat och drar in nya affärer. Ett extra stort plus till vår kundansvariga Derya som alltid ger fantastisk service och är blixtsnabb med supporten. Rekommenderas varmt

May 21, 2026

Reply from WebbEss

Tack för din recension Ahmet!

Kul att du fått uppleva helheten hos oss! Vi ser fram emot att fortsätta leverera bra bemötande och en väl fungerande kundmotor till dig.

Rated 5 out of 5 stars

WebbEss kundmotor har verkligen lyft…

WebbEss kundmotor har verkligen lyft Elitespa. Den fångar upp gäster precis när de letar efter privat spa och har gett oss helt nya kundgrupper. Systemet rullar på sömlöst och samarbetet med WebbEss fungerar klockrent

May 21, 2026

Reply from WebbEss

Tusen tack för den fina recensionen! Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med er.

Rated 5 out of 5 stars

Att luta sig mot proffs ger trygghet

Att luta sig mot proffs -det känns tryggt. De kan sitt jobb. Jag kan min bransch så tillsammans med mig har vår webbansvariga Ulrika på Webbess vässat vår hemsida till att vara kundtillvänd, lättillgänglig, relevant och följa en röd tråd utifrån vad kunden söker för info.
TACK att ni så proffsigt satt er in i vår branch.

April 20, 2026

Reply from WebbEss

Tack snälla Cita för din fantastiska recension! Så fint att höra att det känns tryggt med vår tjänst.

Rated 1 out of 5 stars

Trevlig första kontakt, men oseriösa säljmetoder och dold "vendor lock-in"

Min upplevelse med WebbEss började väldigt positivt. En säljare ringde upp, var trevlig och presenterade ett erbjudande om en "gratis" 3-månaders testperiod av Google Ads, där jag som företagare endast skulle betala direkt till Google för faktiska klick. Jag bad om att få erbjudandet på mail och vi bestämde en uppföljning dagen efter. Hittills var allt professionellt.

Men när jag, med min bakgrund som IT-ingenjör, började ställa relevanta frågor kring villkoren, visade företaget sitt sanna ansikte.

Jag ställde krav på transparens och dataägandeskap: jag ville att kampanjen skulle sättas upp i mitt eget Google Ads-konto. Om jag betalar för klick under 3 månader för att bygga upp sökordsoptimering och historik, vill jag inte förlora allt ifall jag väljer att avsluta tjänsten.

Det visade sig att WebbEss vägrar arbeta på det sättet. Deras modell bygger på "vendor lock-in". De sätter upp all struktur i sina egna gömda underkonton. Du investerar alltså dina pengar i att träna deras algoritm, och om du slutar betala deras månadsavgift förlorar du all data och historik. Du "hyr" i praktiken bara trafik.

Det som dock fick mig att skriva detta omdöme (och blockera företaget helt) var avslutningen. När jag uttryckligen förklarade att jag inte accepterar deras modell och därmed tackade NEJ till testet, valde säljaren att ignorera detta. Istället påstod han glatt att deras modell "fungerar utmärkt" och bad mig klicka på en grön knapp med texten "Ja, jag vill testa gratis i 3 månader", med den osanna förklaringen att det "bara var för att öppna hans kalender".

Detta är ett extremt fult och bedrägligt försäljningsknep för att lura till sig ett digitalt godkännande från en kund som just har tackat nej.

Varning till andra småföretagare (elektriker, snickare, etc.): Kräv alltid att få äga er egen data, gå inte med på att bygga upp konton ni inte har administratörsrättigheter till, och klicka ALDRIG på knappar som säljare påstår "bara öppnar en kalender".

April 22, 2026

Hej ParBit AB,

Tack för din feedback. Det är tydligt att vi har olika syn på hur en smidig uppstart bör se ut, men vi vill gärna förtydliga vår modell då dina antaganden inte helt stämmer överens med hur vi jobbar.

Vår slogan är ”Vi gör jobbet så du slipper”. Vi vänder oss till företagare som vill ha en bekymmersfri helhetslösning. För att kunna erbjuda den servicen och de priser vi gör, har vi byggt ett högautomatiserat system.

När en kund tackar ja till att testa oss (helt gratis i 3 månader), triggar den där "gröna knappen" en automatiserad process där annonskonton och kund-ID skapas upp direkt för att sedan kunna boka in ett uppstartsmöte. Det är alltså inte ett säljknep, utan startskottet för vår leverans. Om man inte vill gå vidare ska man givetvis inte klicka, men för de kunder som vill komma igång snabbt är det en mycket uppskattad och effektiv process.

Gällande kontoägande: Vi ”hyr” inte ut trafik. Vi bygger och optimerar kampanjer i vår miljö för att kunna garantera prestanda och sköta all drift åt kunden. Att vi sköter helheten är själva poängen med vår tjänst - kunden slipper ha teknisk kompetens eller lägga tid på administration. Vi är dessutom helt transparenta med resultatet och skickar detaljerade rapporter varje månad så att våra kunder ser exakt vad de får för sin annonsbudget.

Vi förstår att vår modell, som bygger på total outsourcing, inte passar en person med din IT-bakgrund som vill ha full teknisk kontroll över varje parameter. Men för de tusentals hantverkare och småföretagare som bara vill att marknadsföringen ska fungera, är detta en trygg och bekväm lösning, som dessutom ger fantastiska resultat.

Vi önskar dig allt gott och lycka till med din verksamhet!

Fantastiska över lag

Fantastiska över lag. Hjälpsamma och proffsiga under hela processen.

March 25, 2026

Reply from WebbEss

Vad fint att höra Kim! Tusen tack för din recension.

Rated 5 out of 5 stars

Mycket nöjda med den hemsideslösning…

Mycket nöjda med den hemsideslösning som Webbess byggt åt oss.

March 6, 2026

Reply from WebbEss

Vad roligt att höra Erik! Stort tack för att ni valde WebbEss för er digitala närvaro. Det har varit ett nöje att få bygga hemsidan åt er och vi ser fram emot att följa och stötta i er resa framåt på webben.

Mycket trevligt bemötande

Mycket trevligt bemötande
Får saker gjorda snabbt
Hjälpsamma 👌

March 5, 2026

Reply from WebbEss

Hej David! Åh stort tack för de fina orden och för de fem stjärnorna. Det gläder oss verkligen att du uppskattade vårt bemötande och att vi kunde hjälpa dig snabbt - det är precis så vi vill arbeta på WebbEss.

Vi ser fram emot ett långt samarbete med dig.

Glada hälsningar,

Rated 5 out of 5 stars

Här får man snabb och professionell hjälp.

Här får man snabb och professionell hjälp att bygga upp sin hemsida. Engagerad och dedikerad personal som ger personlig hjälp och lyssnar in behoven. Rekommenderas varmt! Speciellt tack till Emin som förstod precis hur vi ville ha det i uppbyggnaden av sidan.

February 25, 2026

Reply from WebbEss

Tusen tack bästa Mälarö Fastighets AB, för 5 stjärnor. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med er!

Glada hälsningar,

Rated 5 out of 5 stars

Vi är otroligt nöjda med samarbetet…

Vi är otroligt nöjda med samarbetet kring vår nya hemsida. Leverantören har varit väldigt bra att jobba med – lyhörda, engagerade och enkla att samarbeta med. De lyssnar verkligen, tar till sig våra önskemål och omsätter dem snabbt i praktiken. Arbetet har gått smidigt och effektivt, och vi uppskattar särskilt deras snabbhet och tillgänglighet. Rekommenderas varmt!

January 30, 2026

Reply from WebbEss

Tusen tack Michaela för 5 stjärnor! Det värmer verkligen att ni är så nöjda med tjänsten.

Vinnande koncept!

Kanske inte billigast men konceptet är riktigt bra. Att beställa en uppdatering via portalen går både snabbt och smärtfritt. Vill man ha en bekymmersfri upplevelse så rekommenderar jag WebbEss.

January 23, 2026

Reply from WebbEss

Så roligt att läsa Gustaf! Vi är mycket glada över att ni är nöjda med både kontakten och våra snabba uppdateringar. Tack för förtroendet och för den fina rekommendationen!

Rated 5 out of 5 stars

Aldrig varit så nöjd över att ha bytt…

Aldrig varit så nöjd över att ha bytt leverantör som när vi bytte till Webbess. Grym service och otroligt enkelt att själv lägga in önskade ändringar på hemsidan som de sedan fixar till inom några timmar.

January 16, 2026

Reply from WebbEss

Stort tack för din fina recension, Marcus! Det gläder oss verkligen att du uppskattar vår service. Vi vet hur viktigt det är att hemsidan hålls uppdaterad, så vi gör vårt yttersta för att fixa era önskemål så snabbt som möjligt. Tack för förtroendet!

Supernöjd med WebbEss!

Supernöjd med WebbEss!
Var skeptisk till att webbutveckling ingår med fast pris abonnemang men allt jag vill ha ändrat beställer jag superlätt i portalen och det utförs snabbt och blir riktigt snyggt. Alla jag varit i kontakt med har varit kunniga, proffsiga och trevliga.

January 14, 2026

Reply from WebbEss

Så himla fint att höra att vi kunde överträffa dina förväntningar och att du är så nöjd med vår service. Tusen tack för 5-stjärnor!

Rated 5 out of 5 stars

Har testat flera webbyråer genom åren…

Har testat flera webbyråer genom åren för att slutligen landa i Webbess.
Medan många andra byråer tar dagar (eller veckor…) på sig att genomföra enkla ändringar är responsen från Webbess med vändande mail. Begärda ändringar genomförs inom ett par timmar och eventuella justeringar sker i princip omgående.
Dom har koll på teknik och säljande design.

Hur många mindre företag är vi inte som sjösätter en hemsida som sedan ligger där den ligger utan uppdateringar eftersom det är krångligt och knappast prioriterat att genomföra?

Enklast att låta Webbess sköta den biten och rutinen att via portalen beställa ändringar som sedan proffs får genomföra är optimal.

Många samtal från webbyråer som säger sig vara mycket billigare än det vi har. Stämmer för det mesta men när man frågar om responstider, rutiner är svaren ytterst svävande från "det beror på omständigheterna" till "du har full kontroll över sidan eftersom du själv genomför justeringar".
Webbess är lite dyrare men jag betalar gärna några hundralappar mer för vetskapen att vår hemsida är i trygga händer.

Jag kan varmt rekommendera Webbess om ni vill ha en bekymmersfri hemsida.

January 13, 2026

Reply from WebbEss

Åh vilket fint betyg! Stort tack Stig för den fantastiska recensionen. Det gläder oss verkligen att du uppskattar vår snabbhet och smidigheten i vår portal. Hela vår filosofi bygger på att du som företagare ska kunna lämna över det digitala ansvaret helt till oss och känna dig trygg i det. Det är precis därför vår slogan är: "Vi gör jobbet så du slipper". Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete!

Rated 5 out of 5 stars

Snabba uppdateringar och en fantastisk…

Snabba uppdateringar och en fantastisk kundservice... sen tycker jag att hemsidan funkar alldeles utmärkt och ser proffsig ut.

October 8, 2025

Reply from WebbEss

Peter, det värmer att du tycker vi har en så bra service! Tusen tack för 5 stjärnor hälsar vi alla i WebbEss-teamet.

Bäst

Snabb proffsig service

November 6, 2024

Reply from WebbEss

Tusen tack för 5-stjärnor! Det värmer verkligen att höra att ni uppskattar vår tjänst så mycket.

Vännerna på WebbEss

Trevlig personal,snabb…

Trevlig personal,snabb respons,proffsiga. Jag är mkt nöjd.
Patrik.

October 10, 2024

Reply from WebbEss

Tack så mycket, Patrik! Det värmer verkligen att höra att du är så nöjd med vår hemsidetjänst.

Vännerna på WebbEss

Rated 5 out of 5 stars

Hjälpen var ovärderlig från deras sida

Hjälpen var ovärderlig från deras sida, mitt arbete flyter på efter deras hälp

September 17, 2024

Reply from WebbEss

Tack så mycket Thomas för 5 stjärnor! Fantastiskt kul att höra att vi har kunnat underlätta för dig i arbetet med hemsidan.

Allt gott
/Vännerna på WebbEss

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look