Actief Zorg Reviews

TrustScore 3 out of 5

2.9

See what reviewers are saying

Rated 2 out of 5 stars

Zou 2 weken vervangende hulp krijgen. Afgelopen maandag niemand geweest. Bericht gestuurd niets van terug gehoord. Dinsdag gebeld zou met spoed doorgegeven worden en zou terug gebeld worden. Totaal ni... See more

Rated 4 out of 5 stars

Betrouwbare hulp en goede vervanging. Niet goed bereikbaar en in gebreke gebleven voor wat betreft grote beurt, terwijl dat wel is overeengekomen. Personeelsgebrek is slecht excuus om afspraak niet n... See more

Rated 2 out of 5 stars

Wat daar mis gaat communicatie ! Maar vooral dingen toezeggen die er niet zijn. Heb door een conflict gevraagd om het protocol in maart . Al die tijd aan het lijntje gehouden! Zelfs 2weken geleden w... See more

Rated 4 out of 5 stars

goede constructieve begeleiding v.w.b. aanmeld service en overgang tot "daadwerkelijke" aanvang van hulp v.w.b. mijn ondersteuning in de praktijk. het betreft hier "maatwerk" waarin deze, "Actief-Zorg... See more

Company replied

Company details

1. Home Health Care Service
  2. Nursing Agency

Written by the company

Wij dragen actief bij aan het leven van onze klant. We zijn ondernemend en durven onze nek uit te steken. Onze medewerkers staan bij ons hoog in het vaandel. Want, gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten. Daar geloven wij in. Waar kunnen we u mee van dienst zijn?

Een thuiszorgorganisatie die doet

Written by the company

Wij zetten ons in voor iedereen die thuis hulp kan gebruiken
Dagelijks zetten ongeveer 5.000 medewerkers zich in voor onze ruim 22.000 klanten in een groot deel van Nederland. Mensen kunnen bij ons terecht voor huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging, begeleiding en advies.

Geluk Dichtbij

Zo gelukkig mogelijk thuis kunnen blijven wonen

Zo gelukkig mogelijk thuis kunnen blijven wonen
Ons doel is om een zo gelukkig mogelijk leven thuis mogelijk te maken voor iedereen. Daarom zijn wij niet alleen bezig met de hulp die iemand nodig heeft. We willen ook graag weten waar iemand gelukkig van wordt. Dit noemen wij Geluk Dichtbij. Geluk Dichtbij betekent voor ons écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft en daar naar handelen.

Contact info

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

Replied to 8% of negative reviews

Typically replies within 1 week

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

108 reviews in the last 12 months

Write a review

Een lijdensweg

Actiefzorg gaat echt door de ondergrens. Er valt niet meer met dit bedrijf te werken.
Ze sturen krachten die geen idee hebben hoe ze moeten schoonmaken, ik heb de laatste 2 jaar behalve 2 uitzonderingen geen fatsoenlijke hulp meer gehad.
Ze laten dikke lagen stof liggen (zo dik dat je er in kan schrijven) doen niet wat er gevraagd word, zeggen dat ze klaar zijn en gaan eerder weg terwijl het gevraagde NIET gedaan is, hebben grote monden, maken racistische opmerkingen, of doen alsof jij het probleem bent en geven dan aan "dat er geen klik is"
Stront word gewoon aan de pot gelaten, of de wc word helemaal niet schoongemaakt, prullenbakken worden niet meer geleegd, gestoft word er niet meer.
Ze hebben personeel wat totaal niet kan poetsen, geen poetscursus krijgt en niet snapt dat ze er zijn om huishoudelijke zorg te bieden aan kwetsbare mensen
De een a twee mensen die het wel wat kan schelen en hun mond open trekken worden eruit gewerkt en krijgen geen contractverlenging

Zeg je uiteindelijk iets na alle ellende die je over je heen hebt gekregen en nadat je personeel alle kansen heb gegeven dan ligt het aan jou en had je maar eerder wat moeten zeggen.
Vraag je een gesprek aan dan word er gezegd dat bijna iedereen tevreden is, en dat het huis niet spic en span hoeft te zijn maar leefbaar
Vroeger toen de pis uit het raam gegooid werd en er geen riolering was, was het ook leefbaar maar ging je wel dood voor je de 30 haalde.

Mijn vertrouwen in dit bedrijf is in de hel, ik heb geprobeerd duidelijk te maken waar het allemaal aan scheelt maar het komt gewoon niet aan.
Vandaar nu deze review, hopelijk word er nu wel wat met de kritiek gedaan en worden de problemen serieus opgelost. Je kan niet alles op personeelstekort schuiven, het personeel dat er is moet ook weten hoe te werken.

April 9, 2024

Goedemorgen,

Het is verdrietig te constateren dat u de hulp van Actief Zorg zo ondermaats heeft ervaren. Inmiddels hebben we contact met elkaar. Op deze manier kunnen we uw ervaringen voorleggen aan het verantwoordelijke team en werken aan mogelijke verbeteringen.

Mochten er in de toekomst zaken blijven scheef lopen weet u de klachtenfunctionarissen te bereiken via de website van Actief Zorg of via het mailadres: klachten@actiefzorg.nl

Vriendelijke groet,

Alain Koolen
Klachtenfunctionaris

Rated 1 out of 5 stars

dit voormalig schoonmaak bedrijf heeft…

dit voormalig schoonmaak bedrijf heeft GEEN personeel

November 23, 2023

Goedemorgen Peter,

Uit uw korte signaal maak ik op dat u ontevreden bent over de dienstverlening van Actief Zorg. Als klachtenfunctionaris wil ik daarover graag met u in contact komen. Wellicht dat we iets aan uw situatie kunnen verbeteren.

A. Koolen
Klachtenfunctionaris Actief Zorg
klachten@actoefzorg.nl

Gaan slecht met het personeel om,

Gaan slecht met het personeel om,
Luisteren nergens naar ,komen hun afspraken niet naar
Zodra je ontslag pakt vragen ze niet eens wat de rede is , er kan geen bedankje af als je uit dienst gaat

October 18, 2023

Beste Sabrina,

Zoals jij zegt behandeld te zijn past totaal niet bij de manier waarop Actief Zorg met haar personeel om zou moeten gaan. Daarom zou ik je willen vragen een mailtje te sturen naar: klachten@actiefzorg.nl. Ik neem dan direct contact met je op om een en ander te bespreken.

Vriendelijke groet,

A. Koolen
Klachtfunctionaris

Rated 1 out of 5 stars

Nog niet een keer hun afspraken…

Nog niet een keer hun afspraken nagekomen.
In 4 maanden tijd zijn ze 2 x langs geweest en dan hebben ze ook Alleen maar even gestofzuigd voor de rest kwamen ze gewoon niet of ze kwamen onaangekondigd ieder keer beloofde ze beterschap maar ook die afspraken kwamen ze niet na.
Ik heb het ervaren als een zeer slecht bedrijf!!!
Moet het nu zelf doen na 3 herseninfarcten maar beter dan met hun contact hebben schandalig hoe ze met mensen omgaan!!! Ik zou ze niet aanraden!

April 1, 2023

Reply from Actief Zorg

Beste meneer van Maurik, bedankt voor het delen van uw zorgen. Onze klachtenfunctionaris heeft contact met u opgenomen hierover en u in contact gebracht met de coördinatoren van uw regio. We hopen dat de gesprekken voorspoedig blijven verlopen en dat u samen met hen tot een oplossing komt. Als er nog vragen zijn, kan u die altijd aan de coördinatoren stellen. Met hartelijke groet, Team Communicatie

Beste mevrouw Harikini,

Bedankt voor uw review. Wat fijn om te horen dat de zorgverlening van Actief Zorg u goed bevalt. Een mooi compliment voor al onze zorgverleners die zich dagelijks inzetten voor onze klanten.

Rated 3 out of 5 stars

goede hulp , slecht bereikbaar

met de huishoudelijke hulp waar ik regelmatig gebruik van maak heb ik een prima ervaring

Echter de telefonische bereikbaarheid is regemaltig ondermaats. Dit is dan weer geen goede reclame

May 3, 2023

controleren die personen van HV

Mijn buurvrouw krijgt 5 uur per week hulp van actief zorg HV, ze doen zo moeilijk om het bed te verschonen, dekens te zwaar voor hun rug, dekbed ook weer een probleem. Ze lopen met 1 natte doek alles te doen, vuil
zien ze niet, ramen binnenkant mag niet HV. zijn geen werksters, zitten uren op de stoel.dat mag wel.2 uur iets doen en voor 5 uur uitbetaald.

March 22, 2023

Beste mevrouw,
Allereerst bedankt dat u uw ervaring met Actief Zorg deelt. Wat vervelend om te horen dat de hulp bij uw buurvrouw niet bevalt. We nemen uw klacht serieus en gaan graag met u in gesprek om te zien hoe we dit op kunnen lossen. Helaas kunnen we in Trustpilot niet zien welke klant uw buurvrouw betreft en wat uw contactgegevens zijn. Wilt u daarom uw contactgegevens sturen naar communicatie@actiefzorg.nl? Dan nemen we spoedig contact met u op.

Rated 1 out of 5 stars

Waar blijven ze als je echt extra zorg…

Waar blijven ze als je echt extra zorg nodig hebt. En met die idiote indeling heb ik beter verdeelde zorg nodig. Niet om 16:30 mijn eten en een beetje zorg en rond 19:00 mijn laatste zorgmoment tot de volgende ochtend. Dat is idioot.

March 19, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Actiefzorg heeft de zaakjes niet op…

Allereerst duurde het ong. n half jaar alvorens eea opgestart was. Klopt niets van de manier waarop ze zichzelf presenteren op hun eigen website. Er staat: Ze zijn goed voor hun eigen personeel en dat heeft z'n weerslag op de klanten. Ze zijn incongruent.
Ik zie en hoor hele andere dingen. Personeel wordt zwaar onderbetaald en ondergewaardeerd. Mogen opdraaien voor dingen die niet tot hun taken behoren. Als personeel ziek is zeggen ze van kantoor doodleuk tegen hun
personeel: Hoe ga je dat oplossen? Vervanging mogen ze zelf regelen. En ook mogen ze boodschappen doorgeven aan de clienten wat de taak is van kantoor. Als kantoor belooft te bellen wordt dit vaak niet nagekomen. Kantoor is ook slecht bereikbaar. Vervangend personeel is er niet altijd en gaat vaak ten koste van de uren. En dan heb ik het niet eens over de bar slechte kwaliteit van de vervanging. En dat is een enorme trigger. Er wordt gezegd dat er personeelstekort is. Echter na het "opleiden" (lees: keertje meelopen met een ander) is een nieuwe medewerkster vertrokken omdat ze meer uren wilde draaien en actiefzorg dat niet kon bieden. De medewerkers worden niet opgeleid of begeleid,
Er zijn me in het begin toezeggingen gedaan i.v.m. tijden alsook vervanging. Echter wordt dit ook niet nagekomen. Als jouw dag op een feestdag valt heb je ook pech, dan mag je een week overslaan.
Al meermaals gehertraumatiseerd door kantoor. Ben ook een keer gebeld door iemand die niet eens mijn dossier kende wat hele vervelende gevolgen heeft gehad. En ook bij zwangerschapsverlof wordt niets overgedragen. Laatst toen ze langs kwamen bleek n hele andere insteek te hebben dan waarmee ze zichzelf hadden aangekondigd. Ze wilden zogenaamd helpen ivm meervoudig letsel. Echter bleek de insteek om uren af te pakken waarmee ze een dikke middelvinger opsteken naar hun eigen personeel die niet eens meer tijd heeft om pauze te nemen. Ze haalde het met de uren al niet eens. Dan moet ze maar harder werken hadden ze gezegd. Dus een oud huis wat groter is dan ze uberhaupt gezien hebben, veel stof ( huisdieren/bouwwerkzaamheden) en ik met letsel waarbij ik niet mee kon helpen. En dan halen ze er van de ene op de andere dag uren af. Dit terwijl een schoon stofvrij huis voor mij belangrijk is. Ik scoor 100% op de allergietest en ik zit in een stoffig huis waarbij de hulp zelfs ruimtes niet kan doen vanwege tijdgebrek. Ik lig nog wel eens piepend in bed. Vooral de slaapkamer zou wekelijks met nat afgedaan moeten worden maar daar is geen tijd voor, ook niet voor zorg. (actiefZORG)
Ze zeiden dat ze langs kwamen om te kijken wat ze konden doen. Er waren hulpkreten gekomen van diverse kanten. Eenmaal bij mij werd meteen op tafel gegooid: er gaat 2 uur af. Dat was gebaseerd op de grootte van het huis. Bizar aangezien niemand het huis nog gezien had. Ze hebben gewoon personeelstekort en hadden de uren al voor komst besloten. De reden van afspraak was dus gelogen. Later vroeg ze of ze het huis mocht zien terwijl de uren er al af waren op basis van grootte van de woning. Omgekeerde wereld, niet? Ook toen werd een deel van het huis niet eens bekeken. Waarom zou je als het toch enkel voor de poppenkast is. Ik zat ingepakt in gips spalk. Daarbij nog meer letsel. Ik liet de brief zien vd fysio waarin stond dat ik geen huishoudelijke taak mocht verrichten. Ik moest absolute rust houden want mn letsel kon chronisch worden met chronische pijn. Ze las het, keek naar m'n hand en zei iets in de trant van: zo wreed ben ik ook weer niet. Ze besloot voorlopig de uren toch maar te laten staan. Even afwachten hoe het zou verlopen met m'n letsel waarvan ze al wisten dat het langdurig was. Toen ze weg was zei mijn hulp: Fijn he dat er voorlopig geen uren af gaan. Ik zei alleen maar: Eerst zien dan geloven. Mensenkennis heet dat. Dus ik keek er ook helemaal niet van op dat er de volgende dag een mail naar de hulp werd gestuurd met de mededeling dat er meteen 2 uur p.w. af ging. Ik werd wel enorm getriggerd en ik was boos. Juist bij mij draait alles om eerlijkheid en vertrouwen. En juist de instantie die er is om mij te helpen, laat me keihard vallen op het moment dat ik ze het hardste nodig heb. Leugens en bedrog triggeren me enorm en zorgt voor hertraumatisering. Ik heb daardoor een enorme terugval gehad. Ik heb contact opgenomen met kantoor over dit incident. Er werd gesproken over miscommunicatie (maar er werd niks aangepast), later bleken er weer leugens op papier te staan over bepaalde werkzaamheden die mijn hulp op reguliere basis zou doen wat niet tot het takenpakket behoorde. En ook dat is niet waar. Er wordt van alles zelf bij verzonnen, overal omheen gedraaid om hun hele vieze actie te camoufleren. Ik heb meteen opdracht gegeven om de samenwerking op te zeggen. Medewerkers v kantoor zijn ook niet meer welkom in mijn huis. Mijn vertrouwen in actiefzorg is weg

December 16, 2022

Beste M.,
Allereerst bedankt dat u uw ervaring met Actief Zorg deelt. Wat vervelend om te horen dat de zorg niet naar wens is. We nemen uw klacht serieus en gaan graag met u in gesprek om te zien hoe we dit op kunnen lossen. Helaas kunnen we in Trustpilot niet zien welke klant u betreft en wat uw contactgegevens zijn. Wilt u daarom uw contactgegevens mailen naar communicatie@actiefzorg.nl , zodat we verder in gesprek kunnen gaan? Dan nemen we spoedig contact met u op.

gewoon tevreden

February 16, 2023

Beste meneer Willems,

Eerste contact

Snelle terug koppeling en duidelijk.
Professioneel

February 1, 2023

Beste mevrouw Maduro,

Rated 4 out of 5 stars

ik heb de continuïteit dat ik wekelijks…

ik heb de continuïteit dat ik wekelijks geholpen wordt.
De begeleiding is goed.

January 30, 2023

Beste meneer van Gestel,

Huishoudelijke hulp

Het eerste gesprek(intake) bij mij thuis was heel prettig. Duidelijke informatie ook.
Ben inmiddels blij met mijn hulp via Actief Zorg!

January 20, 2023

Beste mevrouw van der Veen-Bos,

Beste mevrouw Backx,

Rated 1 out of 5 stars

tot nu toe geen beste ervaring.

tot nu toe geen beste ervaring.
In juni reeds aangemeld via Toegang Tilburg; zou wel september kunnen worden voor de hulp zou starten. In november geinformeerd wanneer de hulp zou komen, toen bericht dat de wachtlijsten groot waren. Tot op heden nog geen enkele hulp gezien.

January 17, 2023

Beste mevrouw Dijkhuizen,

Bedankt dat u de tijd neemt een review te schrijven. Uiteraard spijt het ons dat u reeds nog geen hulp ontvangt.

De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat het soms lastig is om voldoende personeel te werven. Aan de andere kant neemt de vraag naar zorg alleen maar toe. Hierdoor kan het voorkomen dat klanten langer op de inzet van zorg moeten wachten, of minder vaak zorg krijgen, dan dat ze van ons gewend zijn.

Wij werken er dagelijks heel hard aan om mensen te enthousiasmeren om voor Actief Zorg, of breder, voor de zorgsector te kiezen. Wij hopen dat dit ook in uw geval op zeer korte termijn een oplossing gaat betekenen. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd bellen of mailen met uw contactpersoon bij Actief Zorg. Zij of hij staat u graag te woord en denkt graag met u mee.

beste prima alles

we com zijn blij, iedereen die komt maakt ons blij, bedankt

January 10, 2023

Beste meneer Telcioglu,

Rated 1 out of 5 stars

Veel te weinig stabiele hulp aan…

Veel te weinig stabiele hulp aan huis

January 10, 2023

Beste meneer Hermans,
Bedankt dat u de tijd neemt een review te schrijven. Uiteraard spijt het ons dat u veel te weinig stabiele hulp aan huis krijgt.

De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat het soms lastig is om voldoende personeel te werven. Aan de andere kant neemt de vraag naar zorg alleen maar toe. Hierdoor kan het voorkomen dat klanten vaker een ander gezicht te zien krijgen.

Kundig

Kundig, correct, vertrouwd.