Kupowałam towar za kilkanaście tysięcy w przeciągu kilku miesięcy. Dokonałam zwrotu na 2200 zł,których nie otrzymałam. Wiele jest osób poszkodowanych,co z tym zrobić?
See what reviewers are saying
(Zam407000) Ten sklep to kpina!!! Po raz kolejny nie mogę się doczekać zwrotu pieniędzy, teraz za zamówienie anulowane przez sklep z powodu braku towaru! Do tego otrzymałam błędną informację, że towar... See more
Bardzo żałuję, że nie przeczytałam opinii na temat tego sklepu wcześniej. Czekam na zwrot pieniędzy za odesłaną sukienkę już miesiąc. Panie z obsługi klienta wciąż wysyłają kłamliwe wiadomości o tym,... See more
Prawie 3 miesiące czekam na zwrot pieniędzy za zamówienie, wcześniej nie było problemów, robiłam dość hurtowe zakupy co jakiś czas i byłam zadowolona. Jednak teraz czekam ponad 2 miesiące i jest to sk... See more
No history of asking for reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Nie polecam, złe zmiany
Polityka firmy jest tragiczna. Zaczęli chyba zarabiać na przetrzymywaniu pieniędzy klientów. Na zwrot pieniędzy czekałam ponad 1.5 miesiąca.. po kilku wymianach zdań droga mailowa dostałam w końcu zwrot. Na dodatek kupiłam sukienkę ,,wełnianą” (dość drogą - prawie 800 zł), która miała ze składem 100% wiskoza…
Kiedyś wystawiłabym inną opinię
Kiedyś wystawiłabym inną opinię, niestety spadająca jakość, problemy z przejrzystością (tkaniny opisywane jako wiskozowe okazywały się być w rzeczywistości sztuczne) i przede wszystkim opóźnienia 2 zwrotach sprawiły, że przestałam tam kupować. Nawet w przypadku błędu magazynowego czeka się 2 tyg na zwrot.
"Darmowe pożyczki"
Niestety przychylę się do opinii wyżej - firma przetrzymuje pieniądze, często jest to 4-5 tygodni. Trzeba dopraszać się o zwrot środków.
Problem z odzyskaniem pieniędzy
Mam podobne doświadczenia jak inne klientki: problem z odzyskaniem pieniędzy za zwrócony towar. Nie zwrócili w terminie. Po pierwszym emailu ponaglającym „zlecili księgowej pilny przelew”. Drugi email ponaglający zignorowali. Podpowiem, że rzucone w trzecim magiczne zaklęcie Rzecznik Praw Konsumenta zadziałało piorunem.
Omijać
Nieterminowe zwroty są w MZ w zasadzie regułą. Kolejną bolączką są częste braki magazynowe. Składasz zamówienie, płacisz, po czym okazuje się że produktu nie ma na stanie. I znów tygodniami czekasz na zwrot pieniędzy. Albo składasz zamówienie, płacisz przelewem następnego dnia (zgodnie z regulaminem masz na to 3 dni robocze), a MZ po dwóch dniach od przelewu anuluje zamówienie z powodu rzekomego braku płatności. I znów piszesz, dzwonisz, dopominając się o zwrot. Telefonu na ogół nikt nie odbiera, na maila odpiszą ci po dwóch dniach prosząc o cierpliwość albo składając fałszywe deklaracje. A to wszystko "ad maiorem Dei gloriam" Żałosne.
Nie polecam Marie Zelie
Przestrzegam przed zakupami. Bardzo ciężko odzyskać pieniądze ze zwrotu, mi nadal sie nie udało, choć mija właśnie miesiąc. Ubrania tez nie warte swojej ceny, po praniu sukienki kurczą się, szwy sie rozchodzą, jakość wykonania daleka od „premium” :(
Nieuczciwa firma
Nieuczciwa firma, nie oddają pieniędzy na czas, zaś jakość pozostawia wiele do życzenia
Odradzam jakiekolwiek zakupy!!!
Firma, która pozuje na taką o wartościach katolickich, a na każdym elemencie garderoby umieszcza napis "Ad maiorem Dei gloriam" (na większą chwałę Boga), nie przestrzega polskiego prawa.
Pod płaszczykiem "klasycznej elegancji" i bycia marką premium (nie wiem, z jakiego powodu uznali, że się do takich firm zaliczają, ale są daleko od prawdy — tandetne wzory materiałów, wysokie ceny za sukienki, które nie są warte tych pieniędzy, skoro lekką ręką potrafią je przecenić z 300 na 100) kryje się ignorowanie telefonów i maili, a także kasowanie niewygodnych komentarzy. O zwrot należnych pieniędzy trzeba się dopraszać wielokrotnie, a klientki mimo to są często zbywane wiadomościami, w których roi się od sformułowań jak "wkrótce zwrócimy pieniądze".
Zachowanie obrzydliwe.
Ponadto coraz gorsza jakość ubrań (naprawdę nie uważam, że warto wydawać kilkaset złotych na sukienkę z wiskozy).
Z bólem to mówię, gdyż byłam kiedyś wierną klientką, ale mam nadzieję, że recenzję przekonają chociaż jedną osobę do tego, by nie inwestować i nie robić żadnych interesów z tym marnej jakości sklepem.
Lepiej pieniądze na upatrzoną sukienkę przeznaczyć na kawałek tkaniny i krawca.
Ostrzegam przed zakupami w tej firmie.
Niestety, opinie dotyczące łamania zapisów polskiego prawa, mówiącego, że sprzedawca ma 14 dni na zwrot środków, są prawdziwe.
Notorycznie przekraczany jest termin, klient jest celowo wprowadzany w błąd (komunikat: "otrzymaliśmy paczkę" na dwa dni przed terminem zwrotu, mimo, że w bazie firmy kurierskiej czarno na białym widnieje faktyczny termin otrzymania zwrotu), na porządku dziennym jest nieodbieranie telefonów.
Brak jasnej komunikacji, o pieniądze należy się dopraszać codziennie, za każdym razem otrzymując informację, że "zgłoszenie ma status priorytetowy, panie z działu obsługi klienta nie są w stanie wpłynąć na pracę działu księgowości, ale pieniądze na pewno otrzymamy".
Tylko kiedy????
Żart!
Dopiero po napisaniu komentarzy pod głównym profilem na Fb ktokolwiek się zainteresował zgłoszeniem.
Nie polecam.
Czekam na zwrot półtorej miesiąca
Czekam na zwrot który dotarł w połowie czerwca czyli już półtorej miesiąca. Na maile nie odpisywać dopiero po napisaniu na fb zareagowali i cześć pieniędzy się pojawiła ale reszta nie i już 4 dni robocze trwa ponaglanie zwrotu. Poza tym cześć ubrań które zamawiałam miały sztuczne w dotyku podszewki mimo ze na metce widniała wiskoza.
Piękne kroje i materiały
Piękne kroje i materiały, bardzo wygodne i ciekawe ubrania ;)
Marie Zelie
Firma, która notorycznie zalega klientom z pieniędzmi za zwroty. 6 tygodni czekania na pieniądze to norma, do tego nieodpisywanie na maile, mydlenie oczu, że zwrot już został wykonany itd. Omijać szerokim łukiem.
The Trustpilot Experience
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.